Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj! Bízz Istenben!

2022. július 30. 03:00 - sznezsa


kepkivagas_2.JPG

„És ugyanaz az Isten, aki gondoskodik rólam, dicsőséges gazdagságából ellát majd benneteket Jézus Krisztus által mindennel, amire szükségetek van.” (Ef 4,19 NLT fordítás)

Lehetsz hős az egyik nap, míg másnap egy senki; egy nap milliomos, de a következő napon földönfutó. Nem számít, hogy mennyit keresel és hogy mennyit spórolsz, a pénzügyi helyzetek bizonytalanok.

Szóval aggódsz. De mit mond a Biblia a pénz miatti aggódásról?

  1. Esztelenség. Máté evangéliuma 6. fejezetének 25. verse így szól: „Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? (NIV fordítás) Az életedben lesznek félelmeid, de a pénzhiánytól nem kell tartanod. Még a teljes csőd sem győzhet le téged! Az élet több, mint a dolgok felhalmozása. Azzal törődj, ami igazán fontos!
  2. Természetellenes. Jézus emlékeztette az embereket, hogy Isten teremtményének nem kell aggódnia. „Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? (Mt 6, 26 NIV fordítás)
  3. Szükségtelen. (Mt 6, 30) A pénzügyi félelmek abból fakadnak, hogy félreérted Istent, és azt, hogy mit ígért neked. Felelősséget vállalt a szükségleteidért. Jézus azt mondta: „Nézzétek a mezők virágait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak… Ha Isten így öltözteti a mezei virágot… akkor benneteket nem fog sokkal inkább felöltöztetni? (Mt 6, 28-30, NIV fordítás) Isten a te Atyád; és a gyermeke vagy; gondoskodni fog a szükségleteidről.

Amikor aggódsz, Istent próbálsz játszani. Felelősséget vállalsz valamiért, amiről Isten azt mondta, hogy Ő fog gondoskodni róla. Pál az mondja a Filippieknek írt levél 4. fejezetének 19. versében: „És ugyanaz az Isten, aki gondoskodik rólam, dicsőséges gazdagságából ellát majd benneteket Jézus Krisztus által mindennel, amire szükségetek van.” (NLT fordítás)

Isten tudja, mi történik az életedben – és a pénztárcádban. Minden igényedet ismeri, még mielőtt megkérdeznéd. És bízhatsz benne, hogy gondoskodik rólad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Néha az érezhető, hogy a pénz a legfontosabb dolog az életben? De mik a valóban fontosabb dolgok az életedben a pénznél is?
  • Hogy lehet egyensúlyban tartani az Istenben vetett bizalmat és a pénzügyeid jó kezelését, a jó sáfárkodást?
  • Milyen ígéretek bátoríthatnak a Szentírásból, amikor el kezdenél aggódni a pénz miatt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása