Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra hívott el, hogy másoknak szolgálj

2022. szeptember 16. 03:00 - R.K.A.

2022_09_09_kep.jpg

Mindannyian számot fogunk adni az életünkről Istennek.” Róm 14,12 (NLT fordítás)

Földi életed végén Te is Isten elé állsz majd, Ő pedig megvizsgálja, hogy életed mennyire szolgálta mások javát. A Biblia ezt mondja: Mindannyian számot fogunk adni az életünkről Istennek.” (Róm 14,12 NLT fordítás)

Gondold végig, hogy ez pontosan mit jelent. Egy nap Isten összeveti, hogy mennyi időt és energiát fordítottál önmagadra, és mennyit töltöttél mások szolgálatával.

Minden önző kifogásod üres magyarázkodásnak tűnik majd: Túl elfoglalt voltam” vagy „A saját céljaimra koncentráltam” vagy Lekötött a munkám, a szórakozás, a felkészülés a nyugdíjba vonulásra, ...”.

Kifogásaidra Isten valami ilyesmit fog mondani: „Rossz válasz. Megteremtettelek, megváltottalak és elhívtalak. Aztán pedig megparancsoltam neked, hogy szolgáló életet élj. Melyik részét nem értetted meg?”

A Biblia figyelmezteti azokat, akik nem hiszik ezt: Rázúdítja a haragját mindazokra, akik csak önmagukért élnek” (Róm 2,8 NLT fordítás). Azok a keresztények pedig, akik csak magukkal törődnek, el fogják veszíteni az örök élet jutalmát.

A Bibliában azt olvassuk, hogy csak akkor élsz igazán, ha segítesz másoknak. Jézus ezt így fogalmazta meg: Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megmentsd az életedet, el fogod veszíteni azt. Csak azok fogják megtudni, hogy mit is jelent valóban élni, akik értem és az örömhírért odaadják az életüket” (Márk 8,35 TLB fordítás).

Jézus még kétszer megismétli ugyanezt az igazságot Máté evangéliumában, és kétszer Lukács evangéliumában:

  • Ha ragaszkodsz az életedhez, elveszíted azt, ha viszont feladod értem, akkor fogsz rátalálni a valódi életre” (Máté 10:39 TLB fordítás).
  • Mert aki meg akarja tartani önmagának az életét, elveszíti azt, aki pedig odaadja értem az életét, az fogja igazán megtalálni” (Máté 16,25 TLB fordítás).
  • Aki odaadja értem az életét, az megmenti azt, aki pedig ragaszkodik ahhoz, hogy megtartsa az életét, az elveszíti” (Lukács 9,24 TLB fordítás).
  • Aki ragaszkodik az életéhez, az elveszíti azt, aki pedig feladja az életét, az örökre megmenti” (Lukács 17,33 TLB fordítás).

Érted? Ez annyira fontos igazság, hogy ötször megismétlődik az evangéliumokban. Ha nem szolgálsz másoknak, akkor csak vegetálsz - mivel valamennyien szolgálatra lettünk teremtve.

Mit vár tőled Isten? Azt, hogy megtanulj szeretni és önzetlenül szolgálni másokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hatással volt rád, amikor másoknak szolgáltál?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy megtanulj szeretni és másokat szolgálni? Mit árul el ez Istenről?
  • Milyen szolgálatra hívott el Isten, amit eddig halogattál? Hogyan tudnád ezt elkezdeni, már ma?

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.09.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása