Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azért teremtett Isten, hogy Krisztushoz hasonlóvá légy

2022. szeptember 20. 03:00 - daniella_89

"A kezdetektől fogva Isten eldöntötte, hogy akik hozzá jönnek - és Ő előre tudta, hogy kik lesznek -, azoknak olyanná kell válniuk, mint az Ő Fia." (Róma 8:29 TLB fordítás)

shutterstock_420557440-2-1024x715.jpeg


Jézus az egyetlen tökéletes ember, aki valaha létezett. Ő Isten volt ember alakban, és tökéletes életet élt. Jézus bemutatta nekünk, mit jelent embernek lenni.

Ezért Isten azt szeretné, hogy megtanulj úgy gondolkodni, mint Jézus, úgy cselekedni, mint Jézus, és azokat a dolgokat értékelni, amelyeket Ő is értékel. Isten azt szeretné, hogy felnőj, és mindinkább Jézushoz hasonlóvá válj.

Valószínűleg sok időt töltöttél már azzal, hogy rájöjj, mit szeretnél csinálni az életben. De Istent sokkal jobban érdekli, hogy ki vagy, mint az, hogy mit csinálsz. Nem a karrieredet viszed a Mennyországba, hanem a jellemedet.

A Biblia azt mondja, "A kezdetektől fogva Isten eldöntötte, hogy akik hozzá jönnek - és Ő előre tudta, hogy kik lesznek -, azoknak olyanná kell válniuk, mint az Ő Fia." (Róma 8:29 TLB fordítás)

Isten terve mindig is az volt, hogy olyanná válj, mint Jézus. Ez volt a terve egészen a kezdetektől – már azelőtt, hogy Ádám vétkezett.

A Szentélek gyümölcsei tökéletes képet adnak arról, hogy ki Jézus és hogyan cselekszik: "A Szentlélek ilyen gyümölcsöket terem az életünkben: szeretet, öröm, békesség, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom." (Galata 5:22-23 NLT fordítás)

Hogyan teremti meg benned Isten ezeket a gyümölcsöket? Olyan helyzetekbe helyez, amelyek pont ellentétesek azzal a gyümölccsel, amit benned ki akar munkálni. Például, könnyű szeretni a szeretetreméltó embereket. Isten azonban úgy tanít meg szeretni, hogy ellenszenves emberekkel vesz körül, és így meg kell tanulnod azokat is szeretni. A szomorúság és fájdalom időszakában megtanít majd örülni.  És megtanulod, mi a türelem, mikor azt teszi próbára benned.

Isten a jellemedet akarja építeni az életedben. Lehet, hogy te azt szeretnéd, hogy ez a folyamat gyors és egyszerű legyen, olyan, mintha egy automatából vásárolnál valamit. Az automata azonnal kiadja, amit akarsz, de legtöbbször az, amit  egy ilyen gépből vehetsz, inkább csak szemét és árt neked hosszú távon. Isten pont fordítva működik, mint egy automata. Ez lassú és néha nehéz folyamat, de idővel erőssé formálódik a jellemed.

Ne felejtsd el, hogy a szellemi-lelki növekedés élethosszig tartó utazás. Legyél türelmes!

A Biblia azt mondja, "Isten elkezdte benned a jó munkát, és biztos vagyok benne, hogy folytatja, míg teljesen készen nem lesz, amikor Jézus  Krisztus eljön újra." (Filippi 1:6 NCV fordítás)

Számíthatsz erre az ígéretre!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, milyen jellemvonásokat szeretne Isten kifejleszteni benned az életednek ebben a szakaszában? (Inspirációként nézd át a Szentlélek gyümölcseit a Galata 5:23-ban.)
  • Hogyan helyezett bele Isten egy "ellentétes helyzetbe" ahhoz, hogy fejlessze a jellemedet (például: egy nehezen szerethető embert helyezett eléd, és te megtanultál jobban szeretni)?
  • Hogyan vigasztal a tudat, hogy Isten nem adja fel a szellemi-lelki növekedésed kimunkálását?

 

Bízhatsz Isten ígéretében, hogy megbocsát neked!

Isten megígérte mindenkinek, hogy akik hisznek Jézusban, azok számára nincs kárhoztató ítélet. Elküldte Jézust, hogy megmentsen téged a bűneidtől. Az Ő kereszthalála által Ő kifizette az árat minden bűnért és rosszért, amit valaha is elkövettél vagy el fogsz követni. Azáltal, hogy feláldozta magát a bűneidért, odaadta neked az Ő igazságát, így Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj Istennel, az Atyával.

És a jó hír ezzel még nem ér véget! Isten Jézust a halálból is feltámasztotta, bebizonyítva ezzel hatalmát a bűn és a halál felett. És ez lehetővé teszi, hogy az örökkévalóságot Ővele töltsd a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és kérem a te bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad.
Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és Te feltámasztottad Őt. Bízni szeretnék Benne mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként akarom követni Őt. Irányítsd az életemet, és segíts megtenni a Te akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása