Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A mennyország három valósága

2022. október 02. 03:00 - Anika Enikő

persons left hand raising up“Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! “ (Kol,3,1 NLT)

Az embereknek sok tévhite van arról, hogy milyen a mennyország. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem leszel egy kis duci kérub, nem viselsz majd fehér köntöst, és nem is úszol a felhőkön.

Szükséged van a helyes látásmódra a mennyországgal kapcsolatosan. A Biblia, Pál apostol Kolossébeliekhez írott könyve 3. fejezetének az 1. versében ezt mondja: Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! “ (NLT)

Mit mond tehát a Biblia a mennyország valóságáról?

A mennyország az, ahol Isten él és uralkodik. A Biblia a mennyet „Isten lakhelyének”, „Isten házának” és „Isten városának” nevezi. Ahogyan ezek a kifejezések sugallják, a mennyország az, ahol Isten él. De Jézus a mennyet „Isten országának” vagy „a mennyek országának” is nevezi,  31 alkalommal a Szentírásban. Tehát a mennyországban Isten nem csupán él, hanem él és uralkodik. A Zsoltárok könyve 123. fejezetének első verse ezt mondja: „Uram, felnézek rád, a mennyekbe, ahol uralkodsz”. (GNT)

A mennyország egy igazi és valódi hely. A mennyország nem lelkiállapot, és nem egy létállapot. Nem is egy olyan hely, ahol a lényeged szellemként lebeg; hanem a mennyország egy igazi hely. Tulajdonképpen a Biblia azt mondja, hogy a mennyben lesznek utcák, fák, víz és lesznek otthonok. A Szentírás sok része utal arra, hogy állatok is vannak. Meglesz a fizikai tested, amely megújul a feltámadásod által. És lesz egy igazi hely, ahol a valódi tested élhet: Atyám házában sokak számára van lakóhely. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Most elmegyek, hogy helyet készítsek a számotokra.(János 14,2 CEV)

Jézus Máté evangéliuma 6. fejezetének 2. versében is mondja: Inkább a Mennyben gyűjtsetek kincseket, mert ott sem a moly, sem a rozsda nem teszi tönkre, sem a tolvajok nem lopják el!” (NLT) Nem tárolhatsz kincseket olyan helyen, amely nem valódi, vagy nem létezik.

A mennyországot neked és nekem tervezték. Isten a mennyországot nem magának, hanem a követőinek tervezte. A Biblia ezt mondja: „Jöjjetek, Atyámnak áldottjai; vegyétek örökségeteket, a számotokra elkészített országot”. (Máté 25,34 NIV)

Amikor Isten a Föld teremtéséről kezdett gondolkodni, akkor a mennyországot is tervezte. A Biblia azt mondja, hogy Isten teremtette az egész világegyetemet, mert szeretett volna egy családot, amellyel együtt töltheti az örökkévalóságot. A mennyország az a hely, amelyet a családja számára tervezett, és a mennyország csodálatos kifejezése szeretetének.

Az embereknek nem az a céljuk, hogy örökké itt a Földön éljenek. Te és én a mennyországra lettünk teremtve! A Zsidókhoz írt levél 13. fejezetének 14. verse ezt mondja: „Mert ez a világ nem a mi otthonunk; hanem várjuk örök otthonunkat a mennyben”. (TLB).

Ha egyszer Isten családjának tagja lettél, akkor sokkal többről szól az életed, mint az itt és mostról. Valójában, ez a világ nem az otthonod; csak átutazó vagy!

Ami a mennyországot illeti: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és az ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek.” (1Korinthus 2,9 GW)

Nem számít, mit álmodtál vagy gondoltál a mennyországról; a valóság messze túlmutat azon!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változott meg a mennyországról alkotott elképzelésed, ezen áhítat elolvasása után?
  • Gondold át, hogyan befolyásolja a mai áhitat kijelentése az Istenről való gondolkodásodat: „Isten nem magának, hanem a gyerekeinek tervezte a mennyországot. Amikor Isten a Föld teremtéséről kezdett gondolkodni akkor a mennyországot is tervezte.”
  • Mi lepett meg legjobban a mennyország három valóságával kapcsolatban?

 Biztos lehetsz benne, hogy a mennybe jutsz!

Sokan félnek a haláltól és az ítélettől – de Jézus halála és feltámadása megszabadíthat ettől a félelemtől.

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian vétkezünk, és a bűn büntetése a halál. De Isten annyira szeret bennünket, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy fizesse meg bűneitek büntetését, hogy bevezessen Isten családjába, és megmentsen az ítélettől.

Ha készen állsz arra, hogy csatlakozz Isten családjához, akkor íme egy ima, mellyel kezdheted is:

„Drága Istenem!

Tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked fogok számot adni az életemről. Bevallom, figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem és elképzeléseim szerint éltem, nem a tieid szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért a rosszért amit valaha vétettem, hogy ítélet helyett örök életem legyen veled. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem, Uram.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél engem  a mennyország számára, és alázatosan kérlek, hogy ments meg engem. Kérlek, ments meg bűneimből és az ítélettől. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani ígéretedet, hogy azonnal és teljességgel bizonyos lehetek abban, hogy örökre megváltottál. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál, és most fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor kérlek, hogy írj nekem a Rick@PastorRick.com email címre, mert szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.25 )

Szólj hozzá!
Címkék: menny valódiság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása