Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hűségesen végezd a munkát, amit kaptál!

2022. október 04. 03:00 - managercoach.hu

 clipboard02.jpg

Mert ha nem vagy tisztességes a kis dolgokban, akkor a nagy dolgokban sem leszel az. Ha csak egy kicsit is csalsz, nem leszel becsületes nagyobb felelősséggel. És ha megbízhatatlan vagy a világi vagyon tekintetében, ki bízza rád a mennyország igazi vagyonát? 
(Lk 16,10-11 TLB fordítás) 

Ha úgy gondolod, hogy unatkozni fogsz a mennyországban, tévedsz, gondold újra!

Nem egy felhőn fogsz ülni úgy, hogy az égvilágon semmi teendőd. Isten ismer, és tudja, mi érdekel téged. Minden érdeklődési köröd, készséged és tehetséged tőle származik. Ő formált téged lelki adottságaiddal, szíveddel, képességeiddel, személyiségeddel és tapasztalataiddal együtt. Isten nem csak a Földre teremtett rendkívül egyedivé. Használni fogja amilyen vagy, az örökkévalóságban is. 

Lesz munkád a mennyben, de van egy nagy különbség a mennyei és a földi munka között: a mennyben garantáltan élvezni fogod a munkádat. Ott nem kell aggódnod a munkádban és nem lesz stresszes a munkád. Mindig tartalmas, élvezetes és kiteljesítő lesz. Álmaid munkája örökké fog tartani! 

Nem tudom, mi lesz a konkrét szereped vagy felelősséged a mennyben. De azt tudom, hogy ezek azon alapulnak majd, hogy mennyire vagy hűséges azokhoz a szerepekhez és felelősségi körökhöz, amiket Isten adott neked, itt a Földön.

Isten figyel rád, és próbára tesz. Az élet egy átmeneti megbízatás, és Isten látni akarja, hogy mennyire vagy felelős, hűséges és megbízható azokban a feladatokban, amikben itt felelősséget kaptál.

Mit csinálsz azzal, amit kaptál? Ha a legtöbbet hozod ki abból, amit kaptál, akkor Isten többet fog adni neked a mennyben. Isten kegyelmének köszönhetően eljutsz a mennybe, de a jutalmad és a felelősséged, amikor odakerülsz, azon fog alapulni, hogy mennyire hűségesen szolgáltad Istent a Földön. 

A Biblia ezt magyarázza: „Mert ha nem vagy tisztességes a kis dolgokban, akkor a nagy dolgokban sem leszel az. Ha csak egy kicsit is csalsz, nem leszel becsületes nagyobb felelősséggel. És ha megbízhatatlan vagy a világi vagyon tekintetében, ki bízza rád a mennyország igazi vagyonát?” (Lk 16,10-11 TLB)

Isten figyeli, hogyan kezeled a pénzügyeidet, idődet, kapcsolataidat, egészségedet és lehetőségeidet.  

A pénzkezelésed módja hűséged próbája, és segít meghatározni, mit fogsz csinálni a mennyben. Ha Isten nem bízhat rád vagyont a földön – mindig adósságokba vered magad, nincs pénzed, hogy adakozz, vagy nem vagy nagylelkű –, akkor mit gondolsz, mit fog rád bízni az örökkévalóságban?

Isten figyeli, hogyan kezeled a kötelezettségeidet – nem azért, mert bűntudatot akar kelteni benned, hanem azért, mert azt akarja, hogy élvezd mindazt a csodálatos dolgot, amit a mennyország kínál. 

Ha már itt a Földön a hűséget választod mindenben, amit Isten rád bízott, akkor sokkal többet fog rád bízni a mennyben. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Milyen különbséget jelent, ha a munkádra a hűséged próbájaként tekintesz? 
  • Szerinted akarja Isten, hogy olyan munkával foglalkozz, amit nem érzel teljes értékűnek vagy értelmesnek? 
  • Hogyan választhatod a hűséget a mai napon a munkádban? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.27.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása