Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ígéreteire van szükséged, nem magyarázatokra

2022. december 10. 03:00 - daniella_89

 

0-healty-sound-seedling-young-plant-shoot-watering-from-hand-soil.jpeg

"Még akkor is, mikor (Ábrahám) elérte a földet amelyet Isten megígért neki, hittel élt ott - úgy, mint idegen, sátrakban lakva." (Zsidók 11:9 NLT fordítás) 


Isten több, mint 7000 ígéretet tett számodra a Bibliában - de azt nem garantálta, hogy mindegyiket azonnal betölti.

Krisztus követőjeként számíthatsz arra, hogy Isten néha megpróbálja a hitedet. Az egyik ilyen próba akkor jön, mikor Isten ígérete késik. Ezt hívom én "Mikor Próbának".

Tudhatod, hogy éppen a Mikor Próbával nézel szembe, mikor ezt kérded: "Mikor, Uram? Mikor válaszolsz az imádságomra? Mikor változnak meg a dolgok a házasságomban? Mikor leszek jól? Mikor fogok diplomázni? Mikor lesz gyermekem? Mikor kapom meg azt az előléptetést?"

Tegnap megnéztük, hogyan nézett szembe Ábrahám a Hová Próbával. De aztán a Mikor Próba is elérte őt: "Még akkor is, mikor (Ábrahám) elérte a földet amelyet Isten megígért neki, hittel élt ott - úgy, mint idegen, sátrakban lakva." (Zsidók 11:9 NLT fordítás)

Ábrahám követte Istent egy helyre, amelyet nem ismert. De amikor odaért, még nem tudott letelepedni.

Három generáción keresztül Ábrahám és a családja alapvetően nomádok sátras életét élték. Habár Isten megígérte, hogy Ábrahámnak adja Izraelt, ezt a saját időbeosztása szerint tette. Ábrahám azonban továbbra is engedelmeskedett, mert biztosan hitt abban, amit Isten ígért neki.

Istennek rendelkezésére áll az egész örökkévalóság, hogy beteljesítse az ígéreteit. Ez azt jelenti, hogy vannak ígéretei, amelyek nem teljesednek be a te életed alatt. Később teljesednek be, amikor a földi életed már véget ér.

Isten ezért szeretné, hogy életedet ígéreteire építsd, nem pedig annak értelmezésére. Tulajdonképpen Isten nem tartozik neked magyarázattal semmiért. Isten az Isten, te pedig nem vagy az. Ő azt akarja, hogy bízz ígéreteiben, és nem azt, hogy várj azok okának magyarázatára.

Ábrahám nagy ígéretet kapott Istentől: Isten nagy néppé teszi őt. De miután Ábrahám megérkezett Izrael földjére, még mindig nomádként élt, és el tudom képzelni, hogy folyton kérdezgette Istent, "Mikor, Uram? Te adtad nekem ezt az ígéretet. Mikor fogod betölteni? Eljött már az idő?" Ábrahám családja sátrakban élt három generáción keresztül, és jövevény volt a saját országában.

Lehet, hogy éppen a Mikor Próbában vagy. Vársz egy válaszra, és úgy tűnik, a várakozásnak nincs vége. Azt kérdezed: "Mikor, Uram? Mikor fogsz foglalkozni ezzel a problémával? A kapcsolatommal? A pénzügyeimmel? A jövőmmel?"

A hit azt jelenti, hogy vársz Isten időzítésére, anélkül, hogy tudnád a mikort.

Várakozás időszakában vagy? Ne vesztegesd el a várakozást. Mutasd meg Istennek, hogy bízol benne, és fejlődsz a hitben ígéreteibe kapaszkodva. Mikor ezt teszed, Isten növekedést ad a jellemedben és a hitedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan tudhatod meg, mik Isten ígéretei?
  • Bízol Istenben akkor is, ha néhány ígéretét nem a te életben tölti be? Miért vagy miért nem?
  • Milyen módokon tanít Isten neked türelmet, míg vársz rá?

Isten legnagyszerűbb ígérete számodra

A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3:16 CSB fordítás)

Bízol ma abban, hogy Isten teljesíti az ígéretét? Mondd el ezt az egyszerű imát: " Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet és te életre keltetted Őt. Bízni akarok Jézusban, mint a Megváltómban és követni Őt Uramként a mai naptól kezdve. Vezesd életem, és segíts megtennem akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy angol nyelvű e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása