Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A munkahelyi problémáidnak is van célja

2022. december 18. 03:02 - Mapetso

devil-g17c90b267_1280.jpg"Mi is örülhetünk, amikor problémákba és próbatételekbe ütközünk, mert tudjuk, hogy ezek jót tesznek nekünk - segítenek megtanulni türelmesnek lenni. A türelem pedig fejleszti a jellem erősségét." Róm 5,3-4 (TLB fordítás)

Adódott-e már valaha probléma a munkahelyeden? Hát persze, hogy adódott. Mindenkinek - nem számít, hol dolgozol, vagy kivel dolgozol - volt már valamilyen problémája valamikor a munkája során.

A Biblia elárulja, hogy mit kell kezdened az ilyen jellegű problémákkal: "Mi is örülhetünk, amikor problémákba és próbatételekbe ütközünk, mert tudjuk, hogy ezek jót tesznek nekünk - segítenek megtanulni türelmesnek lenni. A türelem pedig fejleszti a jellem erősségét" (Róm 5,3-4 TLB fordítás).

Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Azért dolgozik, hogy tökéletesítsen téged, nem pedig azért, hogy elkényeztessen. Nem az a célja az életedben és a munkádban, hogy megkönnyítse a dolgodat; az a célja, hogy segítsen felnőni. És az életedben felmerülő problémákat arra használja fel, hogy a jellemedet fejlessze.

Amikor problémád van a munkahelyeden, ne azt kérdezd Istentől, hogy miért lett ez a problémád. Ehelyett kérdezd meg Istentől: "Mit szeretnél, hogy tanuljak ebből? Mit akarsz tanítani nekem? Mi az én vakfoltom? Mi az a jellemproblémám, amin még dolgoznom kell?"

És miközben ezeket a kérdéseket teszed fel Istennek, emlékezz erre az egyszerű igazságra is: Amíg te a munkádon dolgozol, addig Isten rajtad dolgozik.

Néha a kísértés jelent majd problémát a munkád során - de Isten még a kísértéseket is a javadra tudja használni! Sok hívő azt mondja, hogy nem szeret nem hívőkkel együtt dolgozni, mert azok a nem hívők több kísértést jelentenek. De ez egyszerűen nem igaz. A hívőkkel ugyanúgy kísértésbe kerülsz, mint a hitetlenekkel. És egyébként sem bűn, ha kísértésbe kerülsz; csak az a bűn, ha engedsz a kísértésnek. A Biblia azt mondja, hogy Jézus mindenféle módon megkísértetett, akárcsak te, de mégsem vétkezett soha.

Egész életedben kísértésnek leszel kitéve, függetlenül attól, hogy hol dolgozol. De Isten ezeket a kísértéseket jóra tudja használni. Fel tudja használni őket a jellemed építésére. Minden alkalommal, amikor kísértésbe esel, döntened kell. Dönthetsz úgy, hogy ellenállsz, vagy dönthetsz úgy, hogy engedsz a kísértésnek.

Minden alkalommal, amikor engedsz, a kísértés árt neked. Minden alkalommal, amikor a jót választod, a kísértés a növekedés ugródeszkájává válik.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért akarja Isten, hogy örülj, amikor problémáid és megpróbáltatásaid vannak (Róm 5,3-4)? Szerinted mi kell ahhoz, hogy erre képes legyél?
  • Hogyan változtatja meg a szemléletedet, ha a "Miért?" helyett a "Mit?" kérdést teszed fel Istennek?
  • Mit adott Isten, hogy segítsen neked ellenállni a munkahelyi kísértésnek?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása