Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Íme, Emmanuel, velünk az Isten

2022. december 31. 03:00 - Lilla:)

 passion-g614220bf7_1920.jpg

"Ne féljetek, tudom, hogy Jézust keresitek, aki keresztre lett feszítve. Ő nincs itt, feltámadt, ahogy megmondta. Gyertek, nézzétek meg a helyet, ahol feküdt! Aztán menjetek, mondjátok el a tanítványainak, hogy feltámadt a halálból, és figyeljetek, mert ő előttetek fog Galileába érni."

(Mt 28, 5-7. ESV fordítás)

Ha Jézus nem jött volna vissza az életbe, akkor senki sem ünnepelhetné a karácsonyt. Miért? Mert az azt jelentené, hogy egy hazug csaló volt.

Jézus Istennek mondta magát, csak úgy, mint sok más ember a történelem során, azonban egyedül ő bizonyította be, hogy igazat mond. Legyőzte a halált azzal, hogy feltámadt és visszatért az életbe.

A feltámadás a történelem legfontosabb eseménye; olyan jelentős, hogy minden más történés összefüggésben van ezzel. Ez még a karácsonynál is fontosabb; feltámadás nélkül a karácsonynak semmi jelentősége nem lenne.

Az első húsvét reggelen néhány nő, akik szerették Jézust, elment a sírjához, hogy bekenjék a testét. Egy hatalmas kő volt a sír bejáratánál. Egyszer csak földrengés támadt, ahogy egy angyal lejött a Mennyből. Elgördítette a követ, felült a tetejére és azt mondta az asszonyoknak: "Ne féljetek, tudom, hogy Jézust keresitek, aki keresztre lett feszítve. Ő nincs itt, feltámadt, ahogy megmondta. Gyertek, nézzétek meg a helyet, ahol feküdt! Aztán menjetek, mondjátok el a tanítványainak, hogy feltámadt a halálból, és figyeljetek, mert ő előttetek fog Galileába érni... Ezért aztán gyorsan távoztak a sírtól félelemmel és örömmel, és rohantak a tanítványokhoz. És íme, Jézus találkozott velük és azt mondta nekik: 'Üdvözlégy!' Ők pedig odamentek hozzá, megfogták a lábát és dicsőítették őt. Utána Jézus azt mondta nekik: 'Ne féljetek; menjetek és mondjátok el a testvéreimnek, hogy menjenek Galileába, mert ott láthatnak engem" (Mt 28, 5-10. ESV fordítás).

Jézus nem tért vissza rögtön Mennybe, amikor visszajött az életbe. Helyette a következő 40 napot azzal töltötte, hogy találkozott az emberekkel és együtt evett velük. Sőt még 500 embernek prédikált is!

40 nap után Jézus megadta az utolsó instrukciókat mielőtt visszament a mennybe: "Menjetek és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetet, bemerítve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket mind arra, amit én parancsoltam nektek. Íme, veletek vagyok mindig, az idő végeztéig" (Mt 28, 19-20. ESV fordítás).

Isten eljött a Földre Karácsonykor, mert ő Emmanuel, Isten velünk. Ő még mindig velünk van.

Az ő születésén, halálán és feltámadásán keresztül Jézus megmutatta nekünk az ő szeretetét. Megígérte, hogy velünk lesz ma, nem számít, hogy min mész keresztül. Nem vagy egyedül.

Íme, ez a valaha volt legjobb hír!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Miért olyan nagyszerű, hogy Jézus Emmanuel, velünk az Isten?
  • Hogyan engedelmeskedsz Jézus utolsó instrukcióinak, hogy menjünk és tegyünk tanítványokká másokat?
  • Hogyan alakíthatod úgy a karácsonyodat, hogy a feltámadás reményére is emlékeztessen?

 

Megnyitottad már a szíved Emmanuelnek?

Jézus Emmanuel, velünk az Isten. Azonban ő nem fog erősködni, hogy az életed része lehessen. Döntened kell, hogy elfogadod-e őt Megváltódnak és Uradnak. Ha készen állsz ezt megtenni ma, akkor mondd el hittel ezt az imát:

"Drága Istenem, hallom, hogy kopogsz a szívem ajtaján és meg akarom nyitni neked. Megvallom, hogy bűnös vagyok és szükségem van a megbocsájtásodra és kegyelmedre. Köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy elküldted Jézust, hogy meghalljon a bűneimért, így megbocsájtást nyerhetek.

Jézus, megígérted, hogy aki hisz benned, nem hal meg, hanem örök életet nyer a mennyben. Hiszek benned és elfogadlak Uramnak és Megmentőmnek. Be akarlak engedni a szívem összes szobájába és életem hátralévő részét a te szolgálatoddal akarom tölteni. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek tudasd velem e-mailben (rick@pastorrick.com), hogy küldhessek neked egy ingyenes csomagot, ami segít a Jézussal való utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása