Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miként bízz Isten jóságában, miközben az élet kemény lesz

2023. január 02. 03:00 - Besther

cross-g768f7d570_1920.jpg

"Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre." (Zsoltárok 100,5.)

Ha keresztény otthonban nőttél fel, akkor talán megtanultad ezt a gyerekkori imát: „Isten nagy. Isten jó. Adjunk hálát neki  ételünkért. Ámen." Bár leegyszerűsített ima, mégis lefedi Isten egyik legfontosabb jellemzőjét: jóságát.

Tényleg igaz, hogy Isten mindig jó? Teljes mértékben! Sok ember viszont nem úgy él, ahogy hisz. Sok okból lehet nehéz hinni Isten jóságában, beleértve azt is, amikor fájdalmad van. Ha konfliktusba kerülsz, megfeledkezel róla. Amikor depressziós vagy azt gondolod, hogy a jósága mindenkié, kivéve a tiéd. És amikor aggódsz vagy feszült vagy, úgy tűnik, hogy nem találod (még kevésbé gondolsz rá) Isten jóságát, még, akkor sem, ha közvetlenül előtted van.  

Mégis hogyan bízhatsz Isten jóságában, ha nem érzed azt? Isten igéje, a Biblia újra és újra emlékeztet téged rá. A Zsoltárok 100,5 ezt mondja, "Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre."

Az életedben nagyon fontos, hogy Isten jóságára összpontosíts. Kilátást ad legsötétebb napjaidon, amikor a leginkább szükséged van rá. Amikor elfelejted Isten jóságát, elveszíted a perspektívádat, és csak azt a nehézséget láthatod, amellyel szembenézel.

Isten magabiztos életet akar neked adni, még a legnehezebb napjaidon is. Biztosítani akar szeretetéről és gondoskodásáról. Olyan életet akar adni, amiben befolyásod és lehetőségeid vannak, hogy változást tudj elérni a világban. Örökséget és mennyei otthont akar adni maga mellett, örökre. Ki ne akarná ezt? Kinek nincs erre szüksége?

Hogyan tapasztalhatod meg Isten jóságát? Tanulhatsz Isten jóságáról, miközben olvasod a Bibliát vagy hallgatsz egy üzenetet róla, de valójában, akkor tapasztalod meg, amikor dicsőíted Őt. Semmi sem segít úgy a koncentrálásban, mint a dicsőítés!

A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 34,9-ben, "Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül."  Isten jóságát a dicsőítésen keresztül tapasztalod meg, amikor dicséred és hálát adsz neki azért, aki Ő és azért, amit neked ígért.

Amikor elhiszed és elfogadod Isten jóságát, az gyökeresen megváltoztatja az életed és a körülményeiddel kapcsolatos nézőpontodat. Nem leszel ugyanaz!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan segít jelenlegi fájdalmadon az, ha visszaemlékszel Isten múltbéli jóságára?
  • Miért ad önbizalmat életed során az Isten jóságába vetett hited?
  • Isten melyik igeszakasza emlékeztet a jóságára?

Akarod ma Jézust követni?

Isten bizonyította jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia ezt mondja, "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3,16.)

Készen állsz megbízni Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozd ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te fiad. Bevallom, hogy vétkeztem és kérem bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet és, hogy Te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban és követni őt a mai naptól fogva, mint Uramat. Vezesd az életemet és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozva. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.26.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása