Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten vezetése nem hagy téged zavarba ejtve

2023. január 22. 03:00 - ReveSz

rough road surround trees with fogs"A te utad a tengeren keresztül vezetett, a te ösvényed a hatalmas vizeken át - egy olyan úton, amiről senki sem tudta, hogy létezik" Zsoltárok 77:19 (NLT fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy Isten aktívan munkálkodik a körülményeinken keresztül. De Isten bölcsességén kívül nem tudod megítélni a helyzetedet. Más szóval, Istenre kell bíznod a körülményeid értelmezését. Csak ő képes megérteni minden tényt, és csak ő látja minden részlet jelentőségét. Ezért olyan fontos, hogy mindent az Ő Igéje alapján vizsgálj meg.

Ha úgy érzed, hogy túlterhelt vagy összezavarodtál egy döntést illetően, az azért lehet, mert annyira belefeledkeztél a saját, korlátozott gondolkodásmódodba, hogy az kizárja Isten hangját. A Biblia azt mondja: "Isten nem a zűrzavar, hanem a békesség Istene" (1Kor 14:33 NIV fordítás). Ő nem a zűrzavar szerzője. Ha tehát zavarodottnak érzed magad, tudod mit? Nem Isten hangja beszél az életedben.

Lesznek idők, amikor hatalmas pénzügyi, lelki vagy fizikai akadályokba ütközöl. Ilyenkor kell megvallanod: "Istenem, mindkét oldalon hegyek vannak, és egy áthatolhatatlan akadály áll előttem". És akkor várd meg, hogy Isten válaszoljon, és biztosítson arról, hogy pontosan ott van veled, ahol akarja, hogy legyél. Ő utat fog készíteni ott, ahol látszólag nincs út.

A Zsoltárok 77:19-ben ez áll: "A te utad a tengeren keresztül vezetett, a te ösvényed a hatalmas vizeken keresztül - egy úton, amiről senki sem tudta, hogy létezik!". (NLT fordítás)

Amikor nem tudod, mit tegyél, Isten vezet téged. Ő nem arra tervezett, hogy a saját találékonyságodra és erődre hagyatkozva menj végig az életen. Nem kell csak reménykedned, hogy ki tudod találni a dolgokat.

Isten a helyes útra akar vezetni, és ezt akkor teszi meg, ha átadod magad neki és az ő vezetésének.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Amikor frusztrált vagy, mert úgy tűnik, hogy Isten nem válaszol az útmutatásért könyörgő imáidra, mit gondolsz, mit akar, mit tegyél? Mit tanultál a múltban az ilyen jellegű tapasztalatokból?
  • Hogyan használta Isten a fájdalmadat arra, hogy megmutassa neked az életeddel kapcsolatos célját?
  • Mit gondolsz, miért engedi Isten néha, hogy eljuss olyan pontra, amikor úgy tűnik, nincs kiút egy nehéz körülményből?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.15.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása