Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet a kapcsolatokról szól

2023. január 24. 03:00 - Erika1832

kapcsolatok.jpg

Megtanultam a titkot, hogy minden helyzetben elégedett legyek, akár jóllakott vagyok, akár éhes, akár bőségben vagy nélkülözésben élek. Mindezt ő általa tudom megtenni, aki erőt ad nekem." (Fil 4,12-13 NIV)

Az elégedettség nem természetes az emberek számára. Természetünknél fogva nyugtalan birkák vagyunk. Mégis megtanulhatjuk az elégedettséget. Ennek elsajátításához viszont arra van szükségünk, hogy abbahagyjuk a szüntelenül még többre, és többre való vágyakozásunkat.

A Filippi 4,12-13 azt mondja: "Tudom, milyen az, ha valaki szűkölködik, és tudom, milyen az, ha valaki bőségben él. Megtanultam a titkát annak, hogy minden helyzetben elégedett legyek, akár jóllakott vagyok, akár éhes, akár bőségben, akár nélkülözésben élek. Mindezt Ő általa tudom megtenni, aki erőt ad nekem." (NIV).

Ha Dél-Kaliforniában a tengerparton sétálsz, néhány túlzásba vitt, gyönyörű házat fogsz látni, de a tulajdonosaikat többnyire nem fogod látni, hogy élveznék azokat. Mindig dolgoznak, pénzt keresnek, hogy kifizethessék a ház megszerzésére, építésére felvett hatalmas jelzáloghiteleket. Őket is, mint sok embert világszerte, elöntötte a szerzés vágya. Ez a vágy arra késztethet, hogy olyasmit vegyél meg, amit valójában nem engedhetsz meg magadnak, például egy olyan jelzáloghitelt, ami a fejedre nő. Aztán anyagilag túlterhelté válsz, és aztán állandóan hajtani kell, hogy megélhess. Hamarosan érzelmileg és fizikailag kimerülsz, és a kapcsolataid is romlani kezdenek. Aztán már nincs is értelme annak a csicsás otthonnak.

A Biblia azt mondja a Prédikátor 4,6-ban: "Jobb, ha csak kevés van, nyugodt lélekkel, mintha állandóan két kézzel szorgoskodunk, és próbáljuk elkapni a szelet" (GNT).

Az élet legnagyobb dolgai nem a dolgok.

Amerikában tragédiának számít, ha valaki "nincstelenül hal meg". De ennél nincs jobb alkalom a távozásra! Ha abban a pillanatban mennél el, amikor elköltötted az utolsó centedet, azt bölcsességnek nevezném, nem ostobaságnak.

Az élet utolsó pillanataiban nem dolgokra van szükség. Mindig emberekre van szükség, mert végül mindenki megtanulja, hogy az élet a kapcsolatokról szól. Miért nem tanulják meg ezt hamarabb? Az biztos, hogy sok feszültségtől megszabadulnának.

Az élet nem az eredményekről, a teljesítményekről vagy a még több dolog megszerzéséről szól.

Az élet a kapcsolatokról szól.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi a fontosabb számodra — a dolgok megszerzése vagy a kapcsolatok építése? A családod és a barátaid egyetértenének ezzel az értékeléseddel?
  • Mit gondolsz, mit jelent örökséget hagyni? Milyen örökséget szeretnél hagyni?
  • Pál azt mondja a Filippi 4,13-ban, hogy mindent megtehet Krisztus által, aki erőt ad neki. Szerinted milyen dolgokról beszél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.17.)

A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása