Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor völgyön haladsz keresztül, három igazságra kell emlékezned

2023. január 25. 03:00 - sznezsa

„Ha sötét völgyben járok is, nem félek a bajtól, hisz te velem vagy.” (Zsolt, 23,4)

nature-1593468525112-9121_1.jpg

Lehet, hogy most nem a halál árnyékának völgyében vagy, azonban meglehet, hogy egy másfajta völgyön haladsz keresztül. A völgyek nehéz helyek az utazásod során, ahol könnyű kételkedni vagy figyelmen kívül hagyni Isten jóságát. De mindig bízhatsz abban, hogy Isten veled van a völgyekben is, és megígérte, hogy átvezet a másik oldalra.

A Zsoltárok könyvében a 23. zsoltár 4. verse így szól: „Ha sötét völgyben járok is, nem félek a bajtól, hisz te velem vagy.”

Íme három igazság, amelyre mindig emlékezni kell, ha a völgyben tartózkodsz:

  1. Nem vagy egyedül. Isten veled van.

Az árnyékok az életedben a fény jelenlétének a bizonyítékai. Hogyan bánsz az árnyékkal? Hátat fordítasz neki és fény felé fordulsz? Jézus azt mondta: „Én vagyok a világ világossága. Aki követ, nem jár többé sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (Jn, 8,12)

A Biblia azt mondja, hogy Isten a világosság és nincs benne semmi sötétség. Fel kell hagynod azzal, hogy a sötét dolgokra összpontosíts, amelyek megijesztenek: azokra a számlákra, egészségügyi gondokra, vagy a gyermekeiddel, illetve idős szüleiddel kapcsolatos aggodalmakra. Amikor elmozdítod a figyelmedet a félelmeidről, akkor az Atyára koncentrálhatsz.

  1. Isten jó célokra fordítja a völgyet.

Isten nem tehet rosszat. Ha problémákkal, konfliktusokkal, bánattal, félelemmel vagy kudarccal szembesülsz, Isten akkor is munkálkodik, és jóra fordítja a völgyedet.

A Rómaiaknak írt levél 5. fejezet 3-5 versei így szólnak: „De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység. A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.”

  1. A jutalom örökké tart.

Jutalmat kapsz azért, hogy hűséges maradtál Krisztushoz a kudarcok, a félelem, a konfliktusok, a bánat és a bajok völgyében. A mennyországba jutva arra gondolsz: „Miért panaszkodtam annyit? Miért aggódtam, mikor a völgyben jártam? Isten mindig ott volt velem, és mindig jó volt hozzám!”

Ahogyan a Biblia mondja: „A mostani pillanatnyi könnyű szenvedés ugyanis a mennyei örök dicsőség túláradó mértékét szerzi meg nekünk.” (2Kor, 4,17)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mitől félsz most a legjobban? Milyen hazugságoknak hiszel, amitől ennyire félsz?
  • Hogyan juthat eszedbe Isten jósága, mikor a következő völgyeden haladsz keresztül, vagy éppen áthaladtál rajta?
  • Miért fontos Isten neked szánt jó célját keresni, miközben a völgyeden haladsz át, és nem csak azután, hogy átmentél a túloldalra?

Követni fogod mától Jézust?

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” (Jn, 3,16)

Készen állsz bízni Istenben, hogy beteljesítse az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozd el ezt az egyszerű imát: „Édes Istenem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy feltámasztottad Őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom, ámen.”

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása