Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus előtted megy és könyörületes veled

2023. február 02. 03:00 - BlaZsu

jopasztor.jpg

 „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért.”(János 10,10-11)

A juhok kiszolgáltatott állatok, ezért a pásztor néhány eszköz segítségével kell, hogy megvédje őket. A pásztorbotjával terelgeti, védi, a bot kampójával pedig visszairányítja őket. Mi, emberek olyanok vagyunk, mint az elveszett juhok, védelemre és irányításra van szükségünk. Jézus azért jött a Földre, hogy jó pásztorunk legyen. Azt mondta: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért.” (János 10,10-11)

Ahogy egy pásztor a botjával irányítja és védi a juhokat, úgy akar Isten irányítani és védeni téged. Két módszere is van erre:

Ha követed Őt, Jézus a helyes irányba vezet téged.

Amikor idegenvezető nélkül nézel meg egy olyan nagyvárost, mint Párizs, rengeteg fontos látnivalót kihagysz, mert nem tudod, mit érdemes megnézned. Ugyanez igaz az életedre is. Vezetőre van szükséged – egy pásztorra – aki előtted jár. Jézusra, a Jó Pásztorra van szükséged, aki vezet és előremenetelre ösztönöz. Egészen más ez, mint egy marhapásztor tevékenysége, aki hátulról irányítja a csordát. Jézus nem fog áttolni az életen. Ő előtted jár és lényegében azt mondja: „Figyeld, hogyan haladok! Nézd, merre megyek!” A János 10,4-ben ezt olvashatjuk: „Amikor az összes juhát kivezette a karámból, előttük jár, ők pedig követik, mert ismerik a hangját.” (CEV fordítás)

Ha bánatoddal Jézushoz fordulsz, Ő könyörületes veled.

Jézus megértő velünk, mert tudja, hogy nélküle tehetetlenek vagyunk. A Máté 9,36 azt mondja: „Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elveszettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül.” Az eredeti görög szöveg jelentése, hogy Jézust mélyen megindították az emberek szenvedései, és segíteni akart nekik. Ugyanígy, amikor fájdalmaddal Jézushoz fordulsz, ő nem leural, hanem felemel. Nem megszid, hanem meggyógyít.

Isten jóságának köszönhetően Jézus irányt mutat és könyörületes veled. Jézus a mi jó pásztorunk, aki „nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon és életét adja váltságul sokakért." (Máté 20,28)

Holnap megvizsgálunk még 3 dolgot, ami Isten jóságából fakad: hogyan szabadít ki, hogyan őriz, és hogyan ment meg bennünket.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted Isten vezetését életedben? Ez hogyan növelte a hitedet?
  • Hogyan segítette Jézus együttérzése gyógyulásodat vagy más ember gyógyulását?
  • Most merre vezet téged Jézus a munkádban, a családodban, a lakókörnyezetedben, a gyülekezetedben és a kapcsolataidban?

Elmondhatod magadról, hogy az „Úr az én pásztorom”?

Ha vágysz Isten megingathatatlan szeretetére és biztosan beteljesülő ígéreteire, bízd magad a Jó Pásztor gondjaira. Kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, kérlek bocsáss meg nekem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért és hogy Te feltámasztottad Őt a halálból. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és követni Őt, mint Uramat. Jézus, kérlek gyere be életembe és változtasd meg prioritásaimat, értékeimet, céljaimat és az irányt, amerre megyek. Változtass azzá az emberré, akinek látni akarsz. Jézus nevében imádkozom. Ámen”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek küldj egy emailt nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.26.)

 (A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása