Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a megváltó szenvedés?

2023. március 27. 03:00 - Mapetso

sunset-g4eee67148_640.jpg

"[Isten] megvigasztal minket minden bajunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor ők is bajban vannak, mi is képesek leszünk nekik ugyanazt a vigaszt nyújtani, amit Isten adott nekünk." 2 Kor 1,4 (NLT)

Életed egyik célja, hogy másokat szolgálj. Ráadásul Isten felhasználhatja a fájdalmadat arra, hogy neked segítsen hatékonyabban szolgálni - azáltal, hogy téged tesz fogékonyabbá mások fájdalmára.

A saját fájdalmad empatikusabbá tesz azok iránt, akik ugyanolyan fájdalmat élnek át, mint te. Ahelyett, hogy a saját fájdalmadra összpontosítanál, dönthetsz úgy, hogy mások fájdalmán való segítésre irányítod a figyelmedet.

Jézus meg akarja váltani a szenvedésedet. A megváltó szenvedés az, amikor a benned lévő fájdalmat mások megsegítésére használod. Kayjel, a feleségemmel ezt próbáltuk tenni azzal a fájdalommal, amit a fiunk öngyilkossága miatt érzünk. Matthew halála óta eltelt években nem telt el úgy hét, hogy valaki - barát vagy idegen, ismerős vagy ismeretlen, idős vagy fiatal - ne hívott volna fel minket és ne kért volna segítséget, mert tudják, hogy mi már átéltük ezt, és készek vagyunk megosztani velük Isten vigasztalását.

A Biblia azt mondja: "[Isten] megvigasztal minket minden bajunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor ők is bajban vannak, képesek leszünk nekik ugyanazt a vigasztalást adni, amit Isten nekünk adott. Mert minél többet szenvedünk Krisztusért, annál inkább eláraszt minket Isten az ő vigasztalásával Krisztus által. Még akkor is, amikor bajok terhelnek minket, az a vigasztalásért és üdvösségért van! Mert amikor mi magunk is megvigasztalódunk, akkor bizonyára mi is megvigasztalunk titeket. Akkor türelmesen el tudjátok viselni ugyanazt, amit mi szenvedünk" (2Kor 1,4-6 NLT).

Ki lenne alkalmasabb arra, hogy egy gyermeke elvesztését gyászoló szülőt szolgáljon, mint egy másik szülő, aki maga is átélt már ilyen gyászt? Ki alkalmasabb arra, hogy segítsen valakinek, aki függőséggel küzd, mint valaki, aki szintén maga is harcolt már függőséggel? Ki alkalmasabb arra, hogy végigkísérjen valakit egy rákdiagnózison, mint az, aki maga is küzdött már a saját rákjával?

Bármilyen fájdalomtól szenvedsz is most, Isten arra akarja használni, hogy másokon segíts azzal, hogy átadod neki.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen fájdalmat éltél át, amiről úgy gondolod, hogy Isten azt mások szolgálatára akarja használni?
  • Milyen módon tanított meg a szenvedés türelemmel való tűrésre? Ha nem ezt tapasztaltad, akkor kérheted Istent, hogy mutassa meg neked, hogyan kell " türelemmel tűrni" (2Korinthus 1:6), bármilyen fájdalmat is szenvedsz most.
  • Kérd meg Istent, hogy mutasson neked valakit, aki a tiédhez hasonló fájdalommal küzd! Aztán kérd, hogy mutassa meg neked, hogyan járj mellette, és nyújts neki vigaszt.

 

Követni akarod már ma Jézust?

Isten bebizonyította jóságát a Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Ján 3,16)

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beváltja az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozd el ezt az egyszerű imát:

"Kedves Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban, mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt, mint Urat követni. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(*Daily Hope by Rick Warren 2023.03.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása