Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Lélek által irányított gondolkodás az élethez vezet

2023. április 06. 03:00 - BlaZsu

brainheart_1png.jpg„Ha a gondolkodásodat bűnös természeted irányítja, akkor lelkileg halott vagy. De ha a Lélek, akkor élet és békesség vár."

(Róm 8,6 ERV fordítás).

Ahhoz, hogy életed bármely területén változásokat érj el, meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. Ez azért van így, mert a tudatod az a hely, ahol Isten Lelke munkálkodik benned.

Isten Lelke nem a lábujjaidban, a tüdődben vagy az orrodban működik. Ő az agyadban munkálkodik! Gyakran használjuk azt a metaforát, hogy a szívünk az a hely, ahol Isten munkálkodik. Például azt mondjuk: "Meghívtam Jézust a szívembe". De a szíved valójában csak az agyad szimbóluma. Az agyad az a hely, ahol gondolkodsz - tehát Isten az elmédben kezdi meg a változás folyamatát. Ez az a hely, ahol az újraindítás megtörténik.

A Biblia azt mondja az Efézus 4,23-24-ben: "A Lélek változtassa meg gondolkodásmódodat, és tegyen téged új emberré" (CEV fordítás).

Azért lettél megteremtve, hogy olyan legyél, mint Isten, de ez nem történik meg azonnal. Ahhoz, hogy egyre inkább hasonlíts Jézushoz, sok változás kell történjen benned, sokszor kell elölről kezdened. Az új emberré válás Krisztusban a gondolkodásmódod megváltoztatásával kezdődik.

Hogyan működik ez? Amikor a Sátán egy gondolatot sugall neked, azt kísértésnek hívják. Amikor Isten sugall egy gondolatot, az inspiráció.

Életed minden pillanatában a te döntésed, hogy mely gondolatokhoz ragaszkodsz, és melyeket utasítasz el. Hogy elfogadsz vagy elutasítasz egy sugallatot, vagy kísértést, az csak rajtad múlik, ebben segít a Szentlélek. Rajtad áll, hogy milyen eszmék fogják irányítani az életedet.

A Római levél 8-as fejezetének 6. verse azt mondja: „Ha a gondolkodásodat bűnös természeted irányítja, akkor lelkileg halott vagy. De ha a  Lélek, akkor élet és békesség vár."  ( ERV fordítás)

Isten azt akarja, hogy teljes, értelmes, céltudatos életet élj. Azt akarja, hogy növekedj a hitben és a lelki érettségben. Azonban neked kell döntened, minden nap minden egyes pillanatában. Azt az utat választod, ami az élethez vezet?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segít Isten Igéjének tanulmányozása abban, hogy Isten vezetését válaszd a Sátán befolyása helyett?
  • Mi változott meg a gondolkodásodban, amióta keresztény lettél?
  • Miként vezet a lelki érettségben való növekedés értelmesebb élethez?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben az Ő Fia, Jézus Krisztus által. Nem tudod kiérdemelni a mennybe jutást! „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efe 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz mennyei örök otthonodba. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy Te feltámasztottad Őt. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve követem, mint Uramat. Irányítsd életemet, és segíts, hogy a Te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen." Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem erről angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása