Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Nagy Küldetés: Fejezzük be a feladatot!

2023. április 12. 03:00 - ReveSz

person reaching black heart cutout paper"Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig." (Mt 28,18-20 ESV fordítás)

Jézus nem csak úgy visszatért az életbe, majd egyenesen a mennybe ment. Feltámadása után 40 napot töltött azzal, hogy Jeruzsálemben utazott és beszélt az emberekhez - egyszer egy 500 fős csoporthoz! Mivel ennyi embernek jelent meg, az evangélium gyorsan elterjedt a Római Birodalomban.

Közvetlenül azelőtt, hogy visszament a mennybe, Jézus utolsó utasításait adta követőinek. Ezek az utasítások, amelyek a Nagy Küldetés néven ismertek, nem csak papoknak, pásztoroknak, lelkészeknek vagy misszionáriusoknak szólnak. Mindenkire vonatkoznak, akik Jézust követik.

Ezek Jézus utasításai: "Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig" (Mt 28,18-20 ESV fordítás).

Ez a feladat Isten családjában mindenkinek jár. Tovább kell adnunk az örömhírt a világnak. Hogy miért? Három okból:

Először is, Isten nagy családot akar. Ha Isten családjába tartozol, akkor azt akarja, hogy másokat is bevezess a családjába. Azt akarja, hogy beszélj az embereknek az evangéliumról.

Másodszor, csak Isten tud neked üdvösséget és reményt nyújtani. Ez a legnagyobb hír a világon! Ezt titokban tartani bűn lenne.

Harmadszor, a Nagy Küldetés a történelem sarokköve. Jézus Krisztus visszatérésének időzítése attól függ, hogy engedelmeskedünk-e az utasításainak. Isten arra vár, hogy befejezzük a feladatot, miszerint a világnak beszélünk Jézusról.

A Biblia azt mondja, hogy Isten "nem akarja, hogy bárki is elveszszen, hanem hogy mindenki megtérjen" (2Pt 3,9 NASB fordítás). Isten senkit sem kényszerít arra, hogy szeresse őt, de azt akarja, hogy mindenkinek legyen lehetősége igent vagy nemet mondani az ő szeretetére.

Máté evangéliuma 24. részének 14. verse szerint: "Az Isten országáról szóló örömhírt hirdetik majd az egész világon, minden nemzetnek. Aztán jön el a vég" (NCV fordítás). A Nagy Küldetés feladatának befejezése elkerülhetetlen. A kérdés csak az, hogy melyik nemzedéknek lesz kiváltsága ezt megtenni?

Dolgozzunk együtt a feladat befejezésén. Kezdheted azzal, hogy ma mesélsz valakinek Jézusról.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolj három olyan emberre, akit ismersz, és akinek szüksége van arra, hogy hallja az evangéliumot. Szánj egy kis időt arra, hogy imádkozz, és készíts tervet arra, hogy legalább az egyikükkel kapcsolatba lépj, hogy beszéljetek az örömhírről.
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy Jézus követői részt vegyenek abban, hogy elmondják a világnak az evangélium üzenetét?
  • Még ha nem is tudsz elmenni egy másik országba, hogy megoszd az evangéliumot, mi az, amivel támogathatod azoknak a munkáját, akik olyan népcsoportok között szolgálnak, amelyek még nem hallották az örömhírt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása