Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nagy álmok erős hitet igényelnek

2023. április 17. 03:00 - Lencsés Tamás

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.”

(Jer 29,11)

Az álomlátás alapvető szerepet játszik a hit fejlődésében, és segít abban, hogy olyan emberré válj, amilyennek Isten teremtett téged. Fontos kapcsolat van az álom elképzelés és a hit, a képzeleted és a fejlődésed között. Álom nélkül megrekedsz. De az Istentől ihletett álmokkal szinte korlátlan lehetőségeid vannak.

Az álmaid mélyen meghatározzák az identitásodat, a boldogságodat, az eredményeidet és a kiteljesedésedet. Azonban az Isten által inspirált álmodás sokkal többet nyújt ezeknél az előnyöknél. Az ilyen álmoknak örökkévaló következményei is vannak.

Az álom elképzelése mindig az első lépése a folyamatnak, amelyet Isten arra használ, hogy az életedet jobbá tegye. Minden álomképként kezdődik!

A hitvallás sok szempontból egy nagy álom. Azt mondod: „Hiszem, hogy a dolgok megváltozhatnak és másképp lehetnek, és hiszem, hogy Isten lehetővé teszi számomra, hogy ezt elérjem”. Amennyiben hiszel Istenben, az Őt mindig boldoggá teszi.

A Biblia azt mondja: „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik." (Zsid 11,6).

Egy álom elképzelése az első lépés, ami elindítja a dolgokat. Ez a személyes változás katalizátora, és ezek a belső változások azok, amelyekkel Isten leginkább törődik. Ezek készítenek fel az örökkévalóságban vele való életre.

Tehát először is Isten ad neked egy álmot az életedre. Aztán döntést kell hoznod róla. A harmadik szakasz a késleltetés, amikor arra vársz, hogy Isten a maga idejében cselekedjen. A következő szakasz a nehézség, ahol Isten próbára tesz téged. Aztán is lehet, hogy zsákutcába jutsz, ami arra késztet, hogy fel akard adni. Azonban a végén Isten mindig a üdvözüléshez vezet el téged, ami a hit hat szakaszának utolsó állomása.

A következő hetekben ezt a folyamatot fogjuk megvizsgálni, amelyet Isten arra használ, hogy növelje a hitedet és fejlessze a jellemedet. Ezt a hitépítési folyamatot újra és újra szemlélteti a Bibliában szereplő emberek élete. És újra és újra megismétlődik majd a te életedben is, ahogy Isten a lelki és érzelmi érettség felé mozdít.

Nincs annál nagyobb beteljesedés, mint az, amikor azt teszed, amire Isten teremtett téged. Istennek a te életedre vonatkozó álmát követni nem lesz könnyű és nem lesz gyors, de megéri.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Követtél már valaha egy nagy álmot, mert hittél abban, hogy Isten nagy dolgokat fog tenni? Mi lett az eredménye?
  • Mit gondolsz, miért használja Isten az álmaidat arra, hogy próbára tegye a hitedet?
  • Mi az az álom, amiről úgy hiszed, hogy Isten adta neked, hogy most megvalósítsd?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása