Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus a reménytelen véget végtelen reménnyé változtatja

2023. május 01. 03:00 - Erika1832


zsakutca.jpg

"Ez azért történt, hogy ne magunkba bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Megszabadított, . . . és újra meg fog szabadítani. Őbenne bízunk, hogy továbbra is meg fog szabadítani minket."
(2 Kor 1,9-10 NIV fordítás)

Isten a reménységed szerint munkálkodik az életedben. Pál apostol tudta ezt. A 2.Korinthus 1,9-10-ben ezt mondta: "Ez azért történt, hogy ne magunkba bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Megszabadított, . . . és újra meg fog szabadítani. Őbenne bízunk, hogy továbbra is meg fog szabadítani minket." (NIV)

Az élet néhány pontján zsákutcába juthatsz, - amikor emberi szempontból nincs remény. De a zsákutcának az a célja, hogy megtanítson Istenben bízni. Néha az élet annyira rossznak és irányíthatatlannak tűnik. Miért hagyja Isten, hogy ez megtörténjen? Azért, hogy megtanulj benne bízni, ahelyett, hogy a saját találékonyságodban és okosságodban bíznál.

Az igazság a következő: Isten megszabadított téged a múltban, valószínűleg most is megszabadít a jelenlegi körülményektől, és meg fog szabadítani a jövőben is. Isten a szabadítás három különböző fajtáját használja:

1. Isten a körülmények változását használja szabadulásra. Néha Isten csodálatos módon megváltoztatja a körülményeket, és a Vörös-tenger kettéválik. Ezt sokszor meg fogod tapasztalni az életedben, de nem fog mindig így történni.

2. Isten a személyes szabadulást használja. A körülmények változtatása helyett Isten belülről téged változtat meg. Kapsz egy új álmot, új látásmódot, új hozzáállást és új perspektívát.

3. Isten végső szabadítása a mennyország. Isten nem ígérte meg, hogy megszünteti minden fájdalmadat ezen a világon, vagy megoldja minden problémádat. A Földön is van fájdalom, bánat és szenvedés. A végső szabadulás az a nap lesz, amikor a mennybe kerülsz, ahol nem lesz fájdalom, bánat, szenvedés és szívfájdalom.

Csak egy módon lehet a mennybe kerülni. Jézus azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam” (Ján 14,6). Amikor zsákutcába jutsz, Jézus ezt a reménytelen véget végtelen reménnyé tudja átalakítani.

Zsákutcában vagy? Arra kérlek, hogy fogd ezt a zsákutcába jutott helyzetet, és a saját életeddel együtt, add át Jézus Krisztusnak. Jézus mindig a te érdekeidet tartja szem előtt.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • A múltban milyen módon tapasztaltad meg Isten szabadítását?
  • Bármelyik hitszakaszban - álom, döntés, késlekedés, nehézség, zsákutca és szabadulás - is vagy most, mit vársz Istentől az életedben?
  • Hogyan változtatja meg, ahogyan a hit útjának nehézségeivel vagy zsákutcájával szembesülsz, ha Jézus Krisztusra bízod az életedet?

Hogyan találhatsz szabadulást Jézus által?

Isten végső szabadítása a zsákutcából a mennyei örökkévalóságon keresztül történik - és ez csak akkor következik be, ha Jézusba veted a hitedet.

A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. " (Ján 3,16)

Kész vagy Isten bízni, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát:

„Drága Istenem, nem akarom, hogy a bűneim többé elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz nekem mindent, amit valaha rosszul tettem, megmutatod nekem életem célját, és befogadsz a családodba, és egy nap majd a mennybe viszel, hogy veled éljek az örökkévalóságig.

Jézus, megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit teszek. Kérlek, hogy jöjj be életembe, mint az én Uram. Ma átadom az életemet neked.

Úgy akarok élni, ahogyan teremtettél – békében és nyugalomban, – és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljak. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad most ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.04.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása