Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten bölcsességében bízz, ne az érzéseidben!

2023. május 02. 03:00 - gerbeaud

"Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az URat, és kerüld a rosszat!" (Pél 3,5-7)

Volt már olyan érzésed, hogy valami nagyon-nagyon helyes, de aztán amikor megtetted, végül nagyon-nagyon rosszul sült el?

Az érzések hazudnak. Folyton hazudnak! Van egy régi country dal, ami így szól: "Hogy lehet rossz, ha olyan jónak érzed?" Viccelsz velem? Rengeteg dolog van, ami rossz, de abban a pillanatban olyan jónak tűnik.

Hat hónapnyi kapcsolat után elgondolkodsz azon, hogy "Mit is gondoltam?" Munkába állás után néhány héttel azt gondolod: "Hogy a fenébe keveredtem ide?" Egy gyors döntés, ami akkor ártalmatlannak tűnt, évekkel később összetörve és megsebezve hagy.

Ha kevesebb zsákutcát és kudarcot szeretnél megtapasztalni az életedben, akkor meg kell hallgatnod, amit a Példabeszédekben (3,5-7) mondanak: "Bízzál az Úrban teljes szívedből, ne hagyatkozz a saját értelmedre. Keressétek az ő akaratát mindenben, amit tesztek, és ő megmutatja nektek, hogy melyik utat válasszátok. Ne hagyd magad lenyűgözni a saját bölcsességeddel. Ehelyett féljétek az Urat, és forduljatok el a gonosztól".

Ha valóban Isten áldását akarod az életedre, akkor Isten bölcsességére kell hagyatkoznod és nem arra, amit az érzéseid vagy a megérzéseid mondanak. Más szóval, bízz az Úrban, és ne a saját értelmedben.

Hogyan szerezheted meg Isten bölcsességét?

Imádkozva. Istennel beszélve, és hagyva, hogy beszéljen hozzád, miközben olvasod a Bibliát. Így kapod meg az Ő bölcsességét.

A Biblia azt mondja Jakab levelében (1,5): "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja".

Isten nem akarja, hogy ostoba hibákat kövess el. Azt akarja, hogy sikeres légy. Azt akarja, hogy bölcs döntéseket hozz az idődet, a pénzedet és a kapcsolataidat illetően.

Az igazság az, hogy nem te vársz Isten segítségére, hanem ő vár rád! Olyan, mintha azt mondaná: "Hé, itt vagyok. Bölcsességet adok neked, és bőkezűen adom. Bölccsé akarlak tenni téged. Csak kérned kell."

Ha áldott akarsz lenni, meg kell szerezned Isten bölcsességét. És ha Isten bölcsességét akarod, kérned kell - és aztán nyitottnak kell lenned, hogy megkapd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj egy olyan alkalomra az életedben, amikor az érzéseidre hagyatkoztál egy nagy döntés meghozatalakor. Mi lett az eredmény?
  • Hogyan szól hozzád Isten? Honnan tudod, hogy Ő beszél hozzád?
  • Miért olyan fontos, hogy minden nap időt tölts Istennel, ha meg akarod ismerni az életeddel kapcsolatos terveit?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.04.25.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása