Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy ok az irgalmasságra

2023. május 22. 03:00 - Anita.B

pexels-brett-jordan-10557793.jpg“Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” Mt 5,7

Jézus azt mondja a Máté 5,7-ben, “Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek”.

Más szavakkal, azt kapod, amit adsz. Ha Isten áldását szeretnéd az életedre, akkor meg kell tanulnod az irgalom “szóvivőjének” lenni.

De miért várja tőled Isten, hogy irgalmas légy másokkal szemben? Miért kell irgalmasnak lenned?

Mert Isten irgalmas volt veled. Az Efézus 2,4-5 azt mondja, “Isten irgalma olyan bőséges, és irántunk való szeretete oly nagy, hogy miközben lelkileg halottak voltunk engedetlenségünkben, életre keltett minket Krisztusban. Isten kegyelméből üdvözültél” (GNT fordítás).

Isten azt akarja, hogy továbbadd a tőle kapott irgalmat.

Mert Isten azt parancsolja neked, hogy légy irgalmas. Szeretnél egy összefoglalót arról, hogy miről is szól az élet? Íme: “Az Úr megmondta neked, mi a jó. Ezt kéri tőled az Úr: tedd azt, ami helyes, szeresd az irgalmasságot, és élj alázatosan Isteneddel” (Mikeás 6,8 GW fordítás).

Mert több irgalmasságra lesz szükséged a jövőben. Mostantól fogva a mennybe kerülésedig rengeteg hibát fogsz elkövetni— szükséged lesz Isten irgalmára, amikor megteszed! De nem kaphatod meg azt, amit nem vagy hajlandó adni. Jakab 2,13 azt mondja, “Könyörülnöd kell másokon, különben Isten nem irgalmaz neked, amikor megítél. De az irgalmas ember félelem nélkül állhat ítélet elé” (NCV).

Mert az irgalom boldogsághoz vezet. Figyeld meg újra a Máté 5,7-et. Azt mondja, hogy Isten megáldja az irgalmasokat. Az “áldott” szó azt is jelenti, hogy “boldog”. Tehát minél inkább megtanulod és gyakorlod az irgalmasságot, annál áldottabb és boldogabb leszel.

Ha szeretnél elkezdeni több irgalmat adni és kapni, imádkozd ma ezt az imát:

“Mennyei Atyám, amikor a saját életem bűneire és hiányosságaira nézek, nagyon hálás vagyok az irgalmasságért, melyet nekem adtál. Irgalmas emberré akarok válni és ugyanazt a kegyelmet adni másoknak, mint te nekem. Adj nekem bátorságot az irgalom felajánlásához, még a bántó és fájdalmas helyzetekben is. És engedd, hogy a mások felé tanúsított irgalmam rád mutasson. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit jelent “szeretni az irgalmat”, ahogy a Mikeás 6,8 mondja?
  • Hogyan áldott meg Isten, amikor irgalmat mutattál mások felé akkor is, amikor ez nehéz volt?
  • Gondolj néhány módszerre, amellyel kegyelmes lehettél volna másokkal a múlt héten. Hogyan változtathatta volna ez meg egy adott helyzet kimenetelét?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.05.15.)

A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása