Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hat módszer, amivel dolgozhatsz a feddhetetlenségeden

2023. május 28. 03:00 - Antal Péter Dávid

great-summer-day-with-quiet-sea.jpg

„Nem lavírozunk és nem manipulálunk a színfalak mögött. És nem csavarjuk ki Isten Igéjét úgy, hogy nekünk megfelelő legyen. Inkább mindent a nyilvánosság előtt teszünk és mondunk.” (2Kor 4,2 MSG fordítás)

A feddhetetlenség azt jelenti, amikor nem lehet elmarasztalni semmiben, mert az életed minden területének egyensúlyára ugyanannyi figyelmet szentelsz. Ugyanolyan fontos számodra a házasságban a siker és fejlődés, mint a munkahelyen. Ugyanannyi energiát szánsz a szolgálatra, mint a gyermeknevelésre.

Szeretnék mutatni hat módszert erre a hétre, hogy azokat gyakorolva feddhetetlen emberré válj.

Azáltal válsz feddhetetlen emberré, hogyha:

1) Megtartod, amit ígértél.

A feddhetetlen emberek tartják a szavukat. Ha azt mondják, hogy megcsinálják, akkor megcsinálják. Ha azt mondják, hogy ott lesznek, megjelennek időben. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 25:14-ben: „Azok, akik olyasmit ígérnek, amit soha nem adnak meg, olyanok, mint a felhők és a szél, amelyek nem hoznak esőt.” (GNT).

2) Megfizeted a számláidat.

Lehet, hogy nem gondolod, hogy ez nagy dolog, de Istennek nagy dolog. Több pénzt költesz, mint amennyit keresel? Ez felelőtlenség. Eladósodsz olyan dolgokért, amiket nem tudsz kifizetni? Ez is felelőtlenség és a feddhetetlenség hiánya. A Zsoltárok 37,21 azt mondja: „A gonoszok kölcsönt kérnek, és soha nem fizetik vissza.” (GNT fordítás).

3) Nem pletykálsz.

Isten feddhetetlen férfiakat és nőket keres, akik tudják, hogyan kell egy titkot megtartani, és nem a közösségi médiában továbbadni. Ne beszélj az emberekről a hátuk mögött. Ne is hallgass ilyesmire, mert „a pletykás emberre nem lehet titkot bízni, de a hűséges ember nem töri meg a bizalmat.” (Péld 11,13).

4) Hűségesen fizeted a tizedet.

Amire elsőként költünk a pénzünkből, az megmutatja, mi a legfontosabb a számunkra.  A Biblia azt mondja: „Jó, ha valaki becsapja Istent? Természetesen nem, ti mégis becsaptok engem. Hogyan?” – kérdezitek. A tized és a felajánlások ügyében... Hozzátok a tized teljes összegét a Templomba... Tegyetek próbára engem, és meglátjátok, hogy kinyitom a menny ablakait és bőségesen árasztok rátok mindenféle jót.” (Malakiás 3:8-10 GNT fordítás).

5) A legjobbat nyújtod a munkahelyeden.

A Kolossé 3:23 azt mondja: „Bármit dolgozol, úgy tedd, mintha az Úrnak dolgoznál, inkább, mint az embereknek.” (NLT fordítás). Ha hívő vagy, az igazi főnököd Isten, és ha más nem is látja a munkádat, Isten látja.

6) Hiteles arcot mutatsz.

Az igaz és valódi ember nem viselkedik másképp a templomban és megint másképp a munkahelyén vagy a sportpályán. „Nem vagyunk hajlandók maszkot viselni és színjátékot játszani. Nem lavírozunk és nem manipulálunk a színfalak mögött. És nem csavarjuk ki Isten Igéjét úgy, hogy nekünk megfelelő legyen. Inkább mindent a nyilvánosság előtt teszünk és mondunk.” (2Kor 4,2 MSG fordítás)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan kerülöd el a pletyka meghallgatását vagy bátorítását?
  • Milyen ígéreteket nem tartottál be, amelyeket meg kellene tartanod feddhetetlenséged érdekében?
  • Hogyan változtatnál a munkádon és teljesítményeden, ha Isten a főnököd irodájában ülne és figyelné a munkádat?

 *(Daily Hope by Rick Warren 2023.05.21.)

A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása