Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egyedül Isten elfogadására van szükséged

2023. június 05. 03:00 - FodorImi

woman-571715_1280_1.jpg

Ha azonban valaki mint keresztyén szenved, ne szégyenkezzék, hanem dicsőítse Istent!"

1 Péter 4:16

Ha kiállsz az igazság mellett, és azt teszed, ami helyes, nem kell szégyenkezned vagy zavarban lenned. A Biblia azt mondja az 1Péter 4:16-ban: Ha azonban valaki mint keresztyén szenved, ne szégyenkezzék, hanem dicsőítse Istent!”

Hadd kérdezzem meg tőled: Egy sértés meg fog ölni téged? Nem. Egy lealacsonyítás meg fog ölni téged? Nem. Megbánt-e téged az, ha valki kigúnyol, vagy megbélyegez, mert kiálltál Krisztus mellett? Nem. Valami online troll, aki megpróbál téged belerángatni egy vitába, tönkretesz téged? Nem. Egyik ilyen dolog sem fog elpusztítani téged. Valójában egyiknek sem kell valódi hatást gyakorolnia az életedre.

Létfontosságú, hogy megértsd ezt az igazságot, amely felszabadítja az életedet: Nincs szükséged mások helyeslésre ahhoz, hogy boldog légy.

Lehet, hogy hosszú évek óta próbálsz beilleszkedni egy bizonyos csoportba, vagy elnyerni egy bizonyos személy elismerését. Nem szívesen mondom, de ha mostanra nem érted el, akkor nem is fogod. A jó hír viszont az, hogy nincs rá szükséged! Nincs szükséged senki elfogadására ahhoz, hogy boldog légy.

Bármit is teszel az életben, mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszeni. Nem kerülheted el a rosszallást. Tehát ha az emberek rosszallását mindenképpen el kell fogadnod, akkor jobb, ha ezt azért kell tenned, mert a helyes dolgokat teszel, nem pedig azért, mert rosszat.

Ha üldöztetéssel, ellenállással szembesülsz, emlékezz erre: Ha mások véleménye többet számít neked, mint Isten véleménye, akkor össze fogsz omlani, amikor ezek az emberek megtámadnak a Jézusba vetett hited miatt. De ha Istenre és arra összpontosítasz, amiről tudod, hogy igaz, akkor szilárdan meg tudsz állni.

Bátorítsanak ezek a szavak: álljatok neki [a Sátánnak] ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban" (1Péter 5:9).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Amikor lehetőséged van kiállni az igazság mellett, hogyan befolyásolja az elfogadás iránti vágyad a válaszodat?
  • Hol találsz bátorítást ahhoz, hogy szilárdan kiállj, amikor az emberek üldözik, lenézik, ellenzik a hitedet?
  • Amikor az emberek elutasítanak a hited miatt, hogyan ad erőt neked az a tudat, hogy a hívők szerte a világon szenvednek a hitükért?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.05.29.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2023.06.08. 07:04:26

mát kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!! SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI) Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!! volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto//zv7195371@gmail.com(((
IMÁT kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!116 00006 0000 0000 25766862 VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK végrehajto közmunka fizetésböl levont 30 ezret
süti beállítások módosítása