Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Itt az ideje, a talajgondozásnak

2023. június 08. 03:00 - Erika1832

"szantas01.jpgLegyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket."
(Jakab 1,19-21)

Minden kertészkedő tisztában van vele, hogy ha ugyanazt a magot három különböző helyre ülteti, ennek három különböző eredménye lesz. Az egyik helyen óriási paradicsomot kaphat. A másik helyen kis paradicsomot kaphat. És lehet, hogy a harmadik helyen ki se kel az elültetett mag. Mi okozza ezt az eltérést? Nem a mag felelős ezért, hanem a talaj, amibe került. A talajt elő kell készíteni az ültetéshez.

Ugyanez a helyzet akkor is, amikor Isten Igéjét hallod. A szívednek fel kell készülnie az Igére.

Az istentisztelet nagyszerű példa erre. Ha későn kelsz, nehezen találsz parkolóhelyet, és emiatt ingerülten rohansz be az összejövetelre, és valószínűleg nem fogod meghallani Isten hangját! A szíved nincs felkészülve Isten Igéjének befogadására.

Ezért fordulhat elő, hogy két személy elmehet ugyanarra az istentiszteletre, ülhet egymás mellett, és hallhatja ugyanazt a Szentírást felolvasva és ugyanazt a prédikációt hirdetve. Az egyikük úgy fog kisétálni az összejövetelről, hogy azt gondolja, Isten valóban szólt hozzá, a másik pedig egyáltalán nem fog semmit sem kapni az istentiszteleten. Az egyik ember szíve fel volt készítve, a másiké pedig nem.

A Biblia azt mondja: "legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket." (Jakab 1,19-21).

A Szentírás azt tanítja, hogy ahhoz, hogy a szíved felkészült legyen Isten Igéjének befogadására, négy hozzáállásra van szükséged:

Maradj csendben. Ha beszélsz nem hallod meg Istent.

Nyugodj meg. Istent nem lehet siettetni. Ha ideges vagy, nem fogod meghallani őt. A Biblia azt mondja: "Légy nyugodt, és tudd, hogy én vagyok az Isten". Az én fordításomban ez így hangzik: "Ülj le, és légy csendben".

 Légy tiszta. Mielőtt találkozhatnál Istennel, meg kell vallanod neki a bűneidet, és kérned kell, hogy bocsásson meg neked.

Légy alázatos! Állj készen arra, hogy bármit megtegyél, amit Isten az Igéből mond neked. A gőgös hozzáállás nem fog működni.

Legközelebb, amikor Isten Igéjével fogsz időt tölteni - akár a gyülekezetben, akár az otthoni csendes idődben -, előbb készítsd elő a szívedet. Meg fogsz lepődni, mekkora különbséget fog ez jelenteni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért olyan nehéz elég nyugodtnak és csendesnek lenni ahhoz, hogy meghalljuk Istent? Mit tehetsz azért, hogy minimalizáld a zavaró tényezőket, hogy jól tudj figyelni?
  • Milyen bűn tart vissza attól, hogy meghalld Isten hangját ma?
  • Milyen új szokások segíthetnek felkészíteni téged és a családodat arra, hogy az istentiszteleten vagy bármikor meghalljátok Istent?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.06.01.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2023.06.08. 07:08:29

mát kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!! SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI) Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!! volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto//zv7195371@gmail.com(((
IMÁT kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!116 00006 0000 0000 25766862 VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK végrehajto közmunka fizetésböl levont 30 ezret
süti beállítások módosítása