Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hitben Isten igéje aktiválódik

2023. június 19. 03:00 - Antal Péter Dávid

beach-surrounded-by-palm-trees-sea-sunlight-savai-i-island-samoa.jpg

„Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. Róma 10,17 (NIV)

Isten ezerszer megígéri a Bibliában, hogy a mi érdekünkben cselekszik, ha engedelmeskedünk neki. Amikor elolvasom ezeket az ígéreteket, önbizalmat adnak. Tudom, hogy ha megteszem, amit Isten kér tőlem, akkor az biztosan eredményes lesz.

1981-ben az év nagy részében depressziós voltam. Az előző évben Dél-Kaliforniába költöztem, hogy elindítsam a Saddleback Church-öt. Kimerültem érzelmileg, lelkileg, fizikailag és spirituálisan is. Úgy éreztem, mintha felhő lenne a fejem fölött, amitől egyszerűen nem tudok elmenekülni.

Soha nem felejtek el néhány igét, amelyek valóban megmozgatták a hitemet:

„De nem fogom kiűzni őket egyetlen év alatt sem, mert a föld pusztasággá válna, és a vadon élő állatok túl sok számodra. Apránként kiűzöm őket előled, amíg meg nem gyarapodsz annyira, hogy birtokba vedd a földet” (2Mózes 23:29-30).

A 2Mózes 23:29-30-ban Isten lényegében azt mondja az izraelitáknak: „Ismeritek ezeket az ellenségeket? Nagyobbak nálad. De nem fogom neked adni az egész földet az első évben. Egyszerre egy kicsit átveszi az irányítást – egy csatát egyszerre. Erősödsz. És ha elég erős vagy ahhoz, hogy mindent kezelj, mindent megkapsz."

Amikor ezeket a verseket olvastam, olyan volt, mint egy ígéret, amely közvetlenül hozzám érkezett. Rájöttem, hogy nem kell mindent teljesítenem az első évben. Életem hátralévő részét Jézus Krisztus szolgálatában fogom tölteni, és megtehettem ezt az ő időbeosztása szerint és az ő tempójában.

Ez a megértés önbizalmat adott ahhoz, hogy hatalmas célokat tűzzek ki. Az Ige aktiválta a hitemet. Isten Igéje a te hitedet is aktiválhatja.

A legtöbbünk nem magabiztos vagy bátor. Sőt, gyakran halálra rémülünk! Félünk kockázatot vállalni, félünk a kudarctól és félünk a haláltól. De a hívő embereknek magabiztosan kell végig menniük az életen.

Akarsz a hívő ember lenni? A hitben Isten Igéje aktiválódik. A Biblia a Róma 10:17-ben azt mondja: „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. (NIV).

Isten Igéje nem csak azt mondja meg, mit tegyél. Erőt is ad a cselekvéshez, és miközben megcselekszed az Ő akaratát a hited is növekszik.

Kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mit akar elérni Isten az életedben? Biztos vagy benne, hogy megadja azt, amire szüksége van a megvalósításhoz?
  • Gondolod, hogy a hívő embereknek még lehetnek félelmeik? Miért vagy miért nem?
  • Isten melyik igéjéről tudod biztosan kijelenteni, hogy aktiválta a hitedet?

*(Daily Hope by Rick Warren: 2023.06.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása