Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válassz megfelelő helyet a csendességedhez

2023. július 09. 03:00 - papk

seat-gd955e9393_640.jpg

"Jézus szokás szerint kiment az Olajfák hegyére, és a tanítványai követték őt."  (Luk 22,39 NIV)

Az Istennel töltött csendes időnek nem kell komplikáltnak, vagy bonyolultnak lennie. De néhány részletre való odafigyelés segíthet abban, hogy következetes legyél, és a legtöbbet hozd ki az Úrral töltött időből. Az egyik ilyen részlet a megfelelő hely megtalálása a csendes idődhöz.

A Biblia szerint Ábrahámnak volt egy állandó helye, ahol Istennel találkozott: "Másnap korán reggel Ábrahám felkelt, és visszatért arra a helyre, ahol az Úr előtt állt" (1Móz 19,27 NIV).

Jézusnak szokása volt az Olajfák hegyén lévő Gecsemáné kertjében imádkozni. "Jézus szokása szerint kiment az Olajfák hegyére, és tanítványai követték őt" (Luk 22,39 NIV).

Lehet, hogy nincs egy hegy, vagy egy kert, ahol találkozhatsz Istennel, de a helyednek viszonylag félreesőnek kell lennie. Egy olyan hely, ahol egyedül lehetsz, ahol csend van, és ahol nem zavarnak vagy szakítanak félbe. A mai zajos világban ez némi leleményességet igényelhet, de szükséges.

Ez egy olyan hely legyen, ahol hangosan imádkozhatsz anélkül, hogy másokat zavarnál. Gondoskodj jó megvilágításról az olvasáshoz. És válassz olyan helyet, ahol kényelmesen érzed magad - de nem túl kényelmesen. Más szóval, az ágyad nem a megfelelő választás a csendes időtöltéshez!

Bárhol is döntesz úgy, hogy találkozol az Úrral, legyen az egy különleges hely számodra és számára. Ahogy telnek a napok, az a hely sokat fog jelenteni neked, mert csodálatos időt töltesz ott Jézussal.

Valójában a helyed szent hellyé válik, mert ott találkozol az élő Istennel. Ahol az Úrral találkozol, ugyanolyan szent lehet, mint az a hely, ahol Ábrahám találkozott Istennel. Nem kell egy templomépületben lenned. Az emberek csendes időt töltenek a csendes helyen parkoló autójukban, egy üres szekrényben otthon, a hátsó kertben, sőt még egy baseball kispadon is. Mindegyik ilyen hely szentté vált számukra.

Keress egy csendes helyet a közeledben, és kezdd el szentté tenni azzal, hogy még ma időt töltesz ott Istennel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Melyik hely - a múlt vagy a jelen - vált szentté azáltal, hogy időt töltöttél ott Istennel?
  • Hol vannak olyan csendes helyek az otthonodban vagy a közelben, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy időt tölts Istennel?
  • Mit kell tenned azon a helyen, hogy jó hely legyen az Istennel való találkozásra? (Lehet, hogy szükséged lesz egy lámpára, egy kényelmes párnára egy széken, vagy be kell tenned egy Bibliát, tollat és papírt, hogy magaddal vidd egy szabadtéri helyre).

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása