Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan változtassuk a szenvedést szolgálattá?

2023. július 21. 03:00 - Mapetso

cliff.jpg"Még ha nyomasztanak is minket a gondok, az a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk is megvigasztalódunk, bizonyára mi is megvigasztalunk titeket. Akkor türelmesen el tudjátok viselni ugyanazt, amit mi elszenvedünk." 2Kor 1,6 (NLT)

Élete során mindenkinek szembe kell néznie problémákkal és nehézségekkel. Isten neked is megad minden kegyelmet, amire szükséged van a nehéz időszakok elviseléséhez - de azt is szeretné, ha hajlandó lennél felhasználni a tapasztalataidat mások megsegítésére. Isten nem akarja, hogy elpazarold a fájdalmadat!

A Biblia azt mondja: "Még ha nyomasztanak is minket a gondok, az a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk is megvigasztalódunk, bizonyára mi is megvigasztalunk titeket. Akkor türelmesen el tudjátok viselni ugyanazt, amit mi elszenvedünk." 2Kor 1,6 (NLT)

Tudtad, hogy Isten néha megengedi, hogy más emberek javára éld át a problémáidat? Lehet, hogy azért engedi, hogy átmenj a sötétség, a depresszió vagy a csüggedés időszakán, hogy másokat ugyanazzal a vigasztalással vigasztalhass, amit ő ad neked.  

Valójában a legnagyobb élet-üzeneteid mindig a gyengeségeidből és nem az erősségeidből fakadnak. Ki tudna jobban segíteni egy alkoholizmusból felépülő embernek, mint egy olyan, aki maga is végigjárta a felépülést? Ki tudna jobban segíteni egy válás fájdalmán keresztülmenő valakinek, mint olyasvalaki, aki már kigyógyult a válásból? És ki tudna jobban segíteni egy súlyosan beteg gyermek szülőjének, mint egy olyan másik szülő, aki már átélte ugyanezt a szívfájdalmat? 

Azok a dolgok az életedben, amiket szeretnél megváltoztatni, gyakran éppen azok, amiket Isten arra szeretne használni, hogy segítsen növekedni a lelki érettségben és a szolgálatban. Miközben Isten benned munkálkodik, rajtad keresztül is akar munkálkodni, hogy segítsen másokon. Azok a dolgok az életedben, amiket szeretnél megváltoztatni, gyakran éppen azok, amiket Isten arra szeretne használni, hogy segítsen növekedni a lelki érettségben és a szolgálatban. Miközben Isten benned munkálkodik, rajtad keresztül is akar munkálkodni, hogy segítsen másokon.

A Biblia azt mondja, hogy a szeretet soha nem adja fel. Mindig reménykedik, és minden körülmények között kitart. A szeretet figyelembe veszi a többi embert. A szeretet mások problémáit és szükségleteit a te problémáiddá és szükségleteiddé változtatja. A szeretet úgy tekint a többi emberre, ahogyan Isten látja őket, és azt adja meg nekik, amire szükségük van, nem pedig azt, amit megérdemelnek.

Jézus is ezt tette. Mindenféle problémát és szégyent elszenvedett, és a keresztre került - nem az ő saját hasznára, hanem a mi üdvösségünkért. Kövesd az ő példáját, és használd a sérelmedet arra, hogy másokon segíts!

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használta fel valaki egy fájdalmas tapasztalatát arra, hogy segítsen neked hasonló helyzeten átjutni?
  • Mi az a mély sérülés vagy nehézség az életedben, ami a te szolgálatod lehetne más emberek számára?
  • Miért fontos úgy látni másokat, ahogyan Isten látja őket? Mit változtat ez meg a kapcsolataidban?

 

Követni fogod-e ma Jézust?

Isten bebizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: "Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Ján 3,16 CSB).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök élet ígéretét? Ha igen, akkor kezdd ezzel az egyszerű imával: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni, mint Urat. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha éppen most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása