Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kis lépések fontosak

2023. július 25. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Ekkor Dávid felkelt a földről, megmosakodott, bekente magát és átöltözött. Elment a Tabernákulumhoz, és imádta az Urat. Ezt követően visszatért a palotába, étellel kínálták és evett. (2Sám 12,20 NLT)

59,700+ Footprints In Sand Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock | Footprints in sand vector, Footprints in sand beach, Childs  footprints in sand

Képzeld el, hogy egy nap elmentél dolgozni egy olyan munkahelyre, amelyre 10 évet szenteltél az életedből, és hirtelen azt mondják neked: „Kirúglak. Sajnálom!"

Sokkot kapnál! Lebénulnál, és nem tudnál gondolkodni, mit tegyél. A legtöbben így reagálnánk egy váratlan veszteségre.

De még a bánatban, megdöbbenésben, szomorúságban és a veszteség küzdelmében is Isten el akar indítani téged a békesség útján, hogy meggyógyulhass. Az első lépés az átadás, és az átadás része az is, hogy valami produktívat csináljunk. 

Talán ez csak egy kis lépés. És egyszerre csak egy kis lépést kell megtenned!  

A Biblia leírja Dávid király előrelépését kisfia halála után: „Akkor Dávid felkelt a földről, megmosakodott, bekente magát és átöltözött. Elment a Tabernákulumhoz, és imádta az Urat. Ezt követően visszatért a palotába, étellel kínálták és evett” (2Sám12,20 NLT).

Miért ment a palotába? Ő a király, és a palota a tevékenységének a helyszíne. A palota az, ahol  dolgozik. Lényegében azt jelzi, hogy visszamegy dolgozni.

Gondolod, hogy egy nappal a baba halála után David túl volt a gyászán? Természetesen nem. Soha nem leszel túl a gyászon; túllépsz rajta. David még mindig gyászol, még mindig szomorú, és valószínűleg még mindig meg van terhelve. De tett egy kis lépést, hogy hazatért, és táplálta a testét.

Ha nagy veszteség ér – valaki épp most kisétált az életedből, valami értékeset vesznek el tőled, egy álom elveszett, rossz hírt kapsz az orvostól – meg kell tenned az első lépést a békesség felé. 

Ha megvárod, amíg kedvet kapsz az első lépés megtételéhez, akkor sokáig kell majd várnod. Csak hittel lehet előre haladni. 

Nem kell abbahagynod a gyászt ahhoz, hogy mozogni kezdj!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Honnan veszed az erőt, hogy egy lépést tegyél előre, amikor gyászolsz?
  • Ha egy veszteséget gyászolsz, milyen lépést tehetsz ma, még ha kicsit is?
  • Miért fontos emlékeznünk arra, hogy a gyász mindenkinél másképp néz ki, beleértve azt is, hogy mennyi ideig tart a továbblépés?

Megtetted az első lépést Jézussal?

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot: egyszülött Fiát adta, hogy mindenki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök élettel kapcsolatos ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Megvallom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy Te feltámasztottad Őt az életre. Szeretnék bízni Jézusban mint az én Megváltómban, és követni Őt mint az én Uramat a mai naptól fogva. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem/ Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.18.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása