Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Együtt dolgozva többet érhetünk el

2023. július 29. 03:00 - R.K.A.

2023_07_22_kep.jpg„Mert Isten alkotása vagyunk, aki Krisztus Jézusban arra teremtett minket, hogy jó cselekedeteket vigyünk véghez, amelyeket Isten előre elkészített számunkra.” Ef 2,10 (NIV fordítás)

Isten azért helyezett téged a Földre, hogy egy bizonyos munkát elvégezz, amire csak te vagy képes. Az efézusiakhoz írt levél második részének tizedik versében azt olvassuk, hogy „Krisztus Jézusban arra teremtett minket, hogy jó cselekedeteket vigyünk véghez, amelyeket Isten előre elkészített számunkra” (NIV fordítás). De Istennek nem az volt a szándéka, hogy ezt a munkát egyedül végezd el. Szükséged van másokra, akik veled együtt dolgoznak.

Bizonyára ismered azt az érzést, amit akkor tapasztalsz, amikor túl sok munkát végzel egyedül. Kimerülsz, kiégsz és elkedvetlenedsz. Még az is megfordulhat a fejedben, hogy feladod! Miért? Mert egyedül próbálod elvégezni a munkát, pedig Isten soha nem akarta, hogy így legyen.

A Biblia azt mondja: „Többet ér két ember, mint egy, mert többre jutnak, ha együtt dolgoznak” (Préd 4,9 NCV fordítás). Amikor csapatban dolgozol, sokkal többet érsz el. Ráadásul, ha jó csapattársak dolgoznak melletted, a munka sokkal szórakoztatóbb és kevésbé fárasztó!

Képzeld el ezt: mindegyikünk olyan, mint egy-egy hópehely. Egyedül nem tudunk nagy változást hozni. De ha sok hópehely összetapad, még a forgalmat is megállíthatják! A hópelyhekhez hasonlóan mi is sokkal nagyobb változást érhetünk el, ha összefogunk, és mindenki hozzáteszi a maga kis részét.

Tudtad, hogy amikor itt a Földön együtt dolgozunk, valójában az örökkévalóságra gyakorlunk? A mennyben mindannyian dolgozni fogunk, de mindannyiunknak csak egy kis részfeladat jut, így soha nem leszünk túlterheltek vagy fáradtak. Senki sem fog nehéz terhet cipelni, hiszen mindenki elvégzi a maga dolgát. Így készül el végül a teljes munka.

Miközben haladsz életed útján, soha ne feledd, hogy nem kell mindent egyedül megcsinálnod. Szükséged van másokra, akik veled együtt járnak, de szükséged van olyan emberekre is, akik melletted dolgoznak. Ha megosztod a munkád terhét keresztény társaiddal, azt fogod tapasztalni, hogy többet tudsz elvégezni Isten dicsőségére.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Előfordult már, hogy túl sok munkát próbáltál egyedül elvégezni? Mi volt ennek a hatása?
  • Hogyan kellene a gyülekezetnek, mint Isten családjának példát mutatnia abban, hogy együtt dolgozva hogyan végezhetünk el többet Isten dicsőségére?
  • Milyen konkrét segítségre van szükséged másoktól abban a munkában, amit Isten bízott rád?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása