Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tegyünk közösen tanúbizonyságot?

2023. július 31. 03:00 - papk

clouds-g7bb3f7578_640.jpg

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." János 13,34-35

Mindannyiunknak van egy életüzenete és Isten azt akarja, hogy ezt hirdessük is a világban. Ennek az üzenetnek a terjesztése része élet-küldetésünknek. Amikor életüzenetünket közreadjuk, azt tanúságtételnek nevezik.

A csoportos tanúságtételben nagy erő rejlik. Ahogyan a katonát sem egyedül vezénylik ki, Isten sohasem szánta nekünk azt, hogy egyedül vigyük végig ezt a küldetésünket. Azt mondja, közösen tegyünk tanúságtételt.

Valójában a legjobb tanúságtétel - azok előtt, akik nem ismerik Istent -, ahogyan kimutatjuk szeretetünket az Isten családjába  tartozók iránt. János evangéliumának 13. fejezetében Jézus azt mondja, hogy az egymás iránti szeretetünk bizonyítja a világnak, hogy az ő követői vagyunk. Az emberekre az gyakorolja a legnagyobb hatást, amikor a keresztények őszintén szeretik egymást. Ez mutatja meg a világnak, hogy Isten családjához tartoznak.

Ilyen lélekkel tegyünk tanúságot az emberek előtt: "Mert a Lélek, amelyet Isten adott nekünk, nem tesz minket félénkké, hanem erőt, szeretetet és önfegyelmet ad nekünk" (2Timóteus 1,7).

Voltál már szégyenlős és félénk a tanúságtételben? Isten válasza erre a félelemre a közösség - az, hogy keresztények állnak melletted, amikor elmondod az Örömhírt.

Vajon lesz-e valaki te általad a mennyben? Ha te más keresztényekkel közösen tanúbizonyságot teszel, akkor elmondhatod: "Igen! Valaki miattam van a mennyben".

Pál apostol a Filippiekhez írt levelének 1. fejezetében, a 27. versben ezt írja: "Tudni fogom, hogy szilárdan álltok az egy Lélekben, és egyként küzdötök az evangélium hitéért" (NIV fordítás).

Amikor más keresztényekkel együtt, egy lélekben teszel bizonyságot, annyira egységben vagytok, hogy szinte olyan, mintha egy személy lennétek. Ilyen kapcsolatot szeretne Isten a keresztény társainkkal.

Mindannyiunknak szüksége van egymásra. Isten arra akar használni minket, hogy bizonyságot tegyünk róla, és azt akarja, hogy ezt közösen tegyük!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Mik a félelmeid vagy fenntartásaid az emberek előtt való tanúságtétellel kapcsolatban?
  • Hogyan segíthet a hívők közössége legyőzni ezeket a félelmeket?
  • Ha a világi emberek látnák, hogy mennyire szereted a gyülekezeti családodat, mit gondolnának az evangéliumról?

Mesélj egy barátodnak Jézusról!

Isten azt ígéri, hogy mindenki, aki hisz Jézusban, örökké vele fog élni a mennyben. Ha felkeresed a https://napiremeny.blog.hu/2022/10/08/isten_terve_hogy_a_mennybe_kerulj oldalt, ott egy egyszerű, bibliai útmutatót találsz Isten tervéről, ami a mennybe juttat minket. Használhatod arra, hogy egy barátodat Jézushoz vezesd, vagy elküldheted valakinek, hogy egyedül is elolvashassa.

Meséld el nekem, mi történt, amikor megosztottad a Jézusról szóló örömhírt egy barátoddal, szomszédoddal vagy családtagoddal, úgy, hogy küldj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása