Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten válasza a nehézségekre: a keresztények közössége

2023. augusztus 01. 03:00 - magyarosijulia

 team-4529717_1280.jpg

„Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Fil 2:3-4)

Mindannyiunknak szüksége van olyanokra, akik ügyeljenek ránk, - óvnak, védnek, és segítenek megmaradni a helyes úton. A Filippibeliekhez írt levelében Pál apostol felhívja a figyelmünket arra, hogy mások érdekeire is oda kell figyelnünk, nem csak a sajátjainkra!

Micsoda formabontó és a kultúránkkal ellentétes igevers ez! A mai nyugati világban az "én" áll a középpontban – az én szükségleteim, az én vágyaim és az én ambícióim. Pál apostol viszont arra tanít, hogy vegyünk figyelembe másokat is.

Sokan tisztában vagyunk azokkal a fizikai veszélyekkel, amelyek minket és a körülöttünk élőket fenyegetik. Azonban, tudtad, hogy van egy szellemi ellenséged is, ami sokkal rombolóbb természetű, mint bármelyik ember? Az ő neve: Sátán, és le akar győzni téged. Problémákkal akarja elhalmozni életedet; tönkre akarja tenni kapcsolataidat, és olyan mélyen akar megsebezni, ahogyan csak tud!

De miért akar téged bántani? Mert fájdalmat akar okozni Istennek, és mivel neki nem tud, Isten gyermekeit támadja. Egyedül sosem győzhetsz a Sátánnal szemben! De ha vannak olyanok, akik ügyelnek rád és segítenek téged, győzedelmeskedhetsz a gonosz felett!

Íme egy jó tanács a Prédikátor könyvének 4. fejezete 12. verséből: „Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent."

Van olyan, aki vigyáz rád? Van aki megvéd, és őrzi lelki egészségedet? Szükséged van egy olyan közösségre, akik így szólnak: „Melletted leszünk, amikor nehézségeken mész keresztül! Nem hagyunk egyedül, nem hagyjuk, hogy elbátortalanodj és elcsüggedj!".

Isten válasza a nehézségekre: a keresztények közössége. A Prédikátor könyvének 4. fejezetében, a 9. versben ez áll: „Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, föl tudják segíteni egymást. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki.

Jegyezd meg: megpróbálhatod, de egyedül nem tudsz harmonikusan élni! Mindannyiunknak szüksége van olyanokra, akikkel közösen haladunk, együttdolgozunk és akik óvnak minket.

Nem kell folyton a hátad mögé pillantgatnod, mert Isten családja ott van veled. Amikor rájuk támaszkodsz, meg tudsz maradni a hitben és az igazságban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek, akik ha kell, veled vannak és óvnak téged?
  • Hogyan fejezik ki ezek az emberek érdeklődésüket lelki, szellemi fejlődésed és épséged iránt? És te hogyan tudod kimutatni érdeklődésedet irántuk és más keresztyének iránt?
  • Hogyan láttad megmutatkozni a közösség erejét a Sátán támadásainak legyőzésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása