Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Együtt jobban szolgálunk

2023. augusztus 16. 03:00 - papk

sunset-1807524_640.jpg

"Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek."

(Fil 2,2 NLT)

Istent szolgálod, amikor más embereket szolgálsz. Amikor tehetségedet, idődet, energiádat és erőforrásaidat arra használod, hogy segíts másokon, azt szolgálatnak nevezzük.

De Isten nem akarja, hogy egyedül szolgálj! A Filippi 2,2 azt mondja: "Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek(NLT). Miért követeli ezt meg Isten? Miért nem lehet egyedül szolgálni Istent?

Mert egy család vagyunk - A Biblia azt mondja az 1 Korinthus 3,9-ben:"Mert mi Isten munkatársai vagyunk" (NIV). Ha Isten családjába tartozol, Isten azt akarja, hogy jól kijöjj a többi családtaggal. Valójában Istent jobban érdeklik azok a kapcsolatok, amelyeket a közös szolgálat során építesz, mint az a szolgálat, amit végzel. Azt akarja, hogy megtanulj jól kijönni Isten családjával.

Mert szükségünk van egymásra - Szükségünk van egymásra a szolgálathoz. Senkinek sincs meg minden tehetsége. Senkinek sincs meg az összes adománya. Isten szándékosan így csinálta, hogy neked szükséged legyen rám, nekem szükségem legyen rád, és szükségünk legyen egymásra.

Ahogy a Biblia mondja: "Mindannyian megtaláljuk értelmünket és feladatunkat, mint [Krisztus] testének részei. De mint egy levágott ujj vagy levágott lábujj nem sokat érnénk, nem igaz?". (Róm 12,5 The Message).

Mert többet érünk el - a Prédikátor 4,9 szerint: "Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." (GNT). A csapatmunka megsokszorozza a hatékonyságot.

Isten olyan módon akar használni téged, amire nem is számítottál. Lehet, hogy azt mondod: "Mit tudok én felajánlani?". Van valamid, de egyedül nincs elég. Ezért van szükséged más emberekre az életedben. Isten használni akar téged, de egy olyan csapatban is használni akar, ahol segítitek egymást.

Isten úgy tervezte, hogy akkor érezzük magunkat a legélénkebbnek, amikor egy olyan csapat tagjai vagyunk, amely valamit az Ő Királyságáért végez. A csapatok hatására közelebb kerülünk egymáshoz, többet érünk el, és jobban szórakozunk.

Amikor egy örökkévaló cél érdekében összefogunk, az egy megállíthatatlan csapatot épít, amely nagy dolgokat tud véghezvinni Istenért.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy a Krisztus testén kívüli emberek lássák, hogy a test tagjai örömmel és egységben szolgálnak együtt?
  • Érezted már magad elszigetelve a szolgálatban? Hogyan befolyásolta az érzéseidet az, hogy egy csapatban szolgálsz vagy nem szolgálsz?
  • Mit szeretnél, hogy Isten általad érjen el? Hogyan tudnád ezt a dolgot jobban megvalósítani, ha másokkal együtt dolgoznál? 

    *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.09.)

     

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása