Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó döntések mindig összhangban állnak Isten szavával

2023. szeptember 04. 03:00 - Besther

book-2617987_1280.jpg

"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." (Zsoltárok 119,105).

Minden nap az egyik döntést hozzuk a másik után és kemény tud lenni az, hogy miként hozzuk meg azokat a döntéseket. De van egy egyszerű alapelv: Ha jó döntéseket szeretnél hozni, akkor halgass Istenre.

A Biblia azt mondja, "bizony, ha bölcsességért kiáltasz, és hangosan kéred az értelmet...akkor megérted, mi az Úr félelme, és rájössz, mi az istenismeret...Majd megérted, mi az igazság és a törvény, a becsületesség és az igazán jó út." (Példabeszédek 2,3,5,9).

Te hogyan figyelsz Istenre? Ennek egyik fő módja az, hogy Isten beszél az Igéjén keresztül. Tehát, amikor döntést hozol, kérdezd meg magadtól: " A döntésem összhangban van Isten szavával? 

Mikor döntést hozol, megválasztod azt, hogy mi lesz az alapvető tekintély az életben. Ez a választás a következőre vezethető vissza: Isten szava vagy a világé. A döntéseidet Isten Igéjére fogod alapozni vagy arra, amit más emberek mondanak? 

Ha az életedet a közvélekedésre alapozod, akkor mindig elavult leszel, mert a közvélemény napról napra változik. Ami tegnap "érvényes" volt, az ma "elavult" és, ami ma "érvényes" az holnap "elavult" lesz. Ha az életedet a populáris kultúrára vagy közvélemény-kutatásokra alapozod, akkor küzdeni fogsz, mert változó alapokra építesz!

Másrészről, ha Isten Igéjére alapozod az életed, akkor az igazság sosem változik. Az igazság mindig igaz. Tehát, ha Isten azt mondja, hogy valami rossz volt 10.000 évvel ezelőtt, akkor az rossz volt 500 évvel ezelőtt is, rossz ma is és rossz lesz a mai naptól számítva 1000 év múlva is. Nem érdekel, hogy a kultúra mit mond vagy mi népszerű abban az időben. Ha Isten azt mondja, hogy helytelen, akkor az helytelen. Ha Isten azt mondja, hogy helyes, akkor az mindig helyes lesz. Ez egy szilárd alap!

Isten, az univerzumot bizonyos törvényekkel hozta létre- fizikai, erkölcsi és szellemi. Isten ezen törvények köré építette az univerzumot, mert ezek szolgálják a te javadat. Ha együttműködsz az univerzum alapelveivel, nagyobb az esélyed a sikerre. Ha elutasítod, nem engedelmeskedsz, figyelmen kívül hagyod és fellázadsz Isten elvei ellen, megsérülhetsz. 

Ha mindezt észben tartod, biztos lehetsz a döntéseidben. Ha Isten azt mondja, hogy rendben, akkor csináld. Ha Isten azt mondja, hogy nem, akkor ne tedd.

Amint megtanulsz Isten Igéje alapján dönteni, igaznak fogod ezt találni: "Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." (Zsoltárok 119,105.)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan próbál a társadalom meggyőzni arról, hogy az igazság  szubjektív, ahelyett, hogy Isten szavának változatlan igazságán alapulna?
  • Miként ismerkedhetnél meg jobban a Bibliával, hogy jobban tudd rá alapozni a döntéseidet?
  • Hogyan élted meg a szabadságot, amikor engedelmeskedtél Isten törvényeinek és útmutatásának az életedben? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása