Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd meg a következő lépést a hit útján!

2023. szeptember 19. 03:00 - Antal Péter Dávid

beautiful-trees.png

Jézus pedig így szólt hozzá: Menj el, a te hited megtartott téged. És azonnal visszanyerte látását, és követte őt az úton.” (Márk 10,52)

Nem tudom, milyen lépést kell most megtenned, de azt tudom, hogy meg kell tenned.

Lehet, hogy a következő lépésed az, hogy befogadod Jézus Krisztust az életedbe, vagy az, hogy megkeresztelkedsz. Lehet, hogy csatlakoznod kellene egy gyülekezethez, vagy több hálát kellene mutatnod, vagy  missziós útra kellene menned. Esteleg nagylelkűnek kellene lenned valakivel, aki rászorul. Az is lehet, hogy időt kellene szakítanod a pihenésre, vagy olyan döntést kellene hoznod, hogy Istenre támaszkodsz önmagad helyett.

Nem tudom, mi a következő lépésed, de azt tudom, hogy van egy következő lépés. Isten soha nem fejezi be, hogy mélyebbre vezessen a hitben. Mindig van egy következő lépés.

Ha nem teszed meg a következő lépést, akkor elakadsz. Ha elakadsz és nem haladsz előre hitben, akkor szíved elhidegül, és egyre távolabb kerülsz Istentől. Amíg meg nem teszed az első lépést, Isten nem fog segíteni a második, harmadik, negyedik vagy ötödik lépésben.

Ha azt kéred Istentől, hogy segítsen valamiben, akkor azt kérdezi tőled: „Miért nem tetted meg, amit már megmondtam?” Lehet, hogy tervezgeted, hogy valamit meg fogsz tenni. Hagyd abba a tervezést, és tedd meg most.

Bartimeus vak ember volt, aki hittel kiáltott Jézushoz, és hitt abban, hogy Jézus meg tudja őt gyógyítani. Mielőtt Bartimeus találkozott Jézussal, az út mellett ült és koldult. Miután megkapta látását az Úrtól, „követte őt az úton” (Márk 10:52).

A két kifejezés közül melyik jellemzi az életedet: ülsz az út mellett, vagy követed Jézust az úton? Szerinted a két életstílus közül melyik a beteljesítőbb? Szerinted melyik kínál több örömet, értelmet és nagyobb elégedettséget? Melyiket szeretnéd képviselni életedben?

Csak egy módon követheted Jézust az úton: Tedd meg a következő lépést!

A hit több, mint elhinni valamit. A hit több, mint Jézusról való gondolkodás, beszéd vagy meggyőződés. A hit cselekvés, haladás, tevékenység. A hit az, amit csinálsz. A Biblia azt mondja Jakab levelének a 2. fejezetében a 14. versben: „Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek?”.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Az út mellett ülsz, vagy követed Jézust az úton?
  • Mire vársz, hogy megtedd a hit következő lépését? Milyen ürügyet találsz a halogatásra?
  • Milyen „következő lépést” fogsz tenni ma, hogy előrehaladj a hitben és kövesd Jézust?

Tedd meg az üdvösség következő lépését

Az a következő lépésed, hogy befogadd Jézust az életedbe? Nem számít mit tettél vagy hol voltál, helyed van Isten örökkévaló családjában. Készen áll és rád vár. A meghívás mindenkinek szól. Csak higgy és fogadd el.

Készen állsz? Íme, elkezdheted ezzel az imával :
„Kedves Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és saját terveim szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. Meg akarom tenni azt a lépést, hogy hátat fordítsak bűneimnek és feléd haladjak.
Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetni a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetek elég jó ahhoz, hogy egy ilyen tökéletes helyre, a mennyországba kerüljek. 
Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a mennyország számára, és alázatosan kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy be fogod tartani ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy angol e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.09.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása