Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet egy lecke a szeretetről

2023. október 02. 03:00 - Lencsés Tamás

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, lelkedből és elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat. A második legfontosabb is hasonló: Szeresd felebarátodat úgy, ahogyan önmagadat szereted”.

(Mt 22,37-39 TLB fordítás)

Amennyiben azt akarod, hogy az életed számítson, összpontosítanod kell. Nincs időd mindenre, és nem minden egyforma fontosságú.

Mire kellene tehát összpontosítanod? Jézus nagyon világossá tette, hogy mi a legfontosabb az életben. Ő azt mondta, Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, lelkedből és elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat. A második legfontosabb is hasonló: „Szeresd felebarátodat úgy, ahogyan önmagadat szereted”. (Mt 22,37-39 TLB fordítás)

Jézus azt mondta, hogy két dolog van az életben, ami mindennél értékesebb: az „első és legnagyobb” az Isten szeretete. Aztán a „második legfontosabb” a többi ember szeretete. Ha ezt a két dolgot jól csinálod, akkor az életet is jól éled.

Gondolkodtál már azon, hogy Isten miért nem vitt téged egyszerűen a mennybe, amikor megteremtett? Miért tett téged a Földre? Hiszen csak legfeljebb 100 évig vagy itt, aztán az örökkévalóságig a mennyben, vagy a pokolban fogsz élni. Miért nem vitt Isten mindenkit a mennybe?

A Biblia nagyon világosan fogalmaz, hogy Isten azért tett téged ide a Földre, hogy két dolgot tegyél: megtanuld szeretni Istent és megtanulj szeretni másokat.

Az élet nem a szerzésről szól, hogy mennyit kapsz. Az élet nem a teljesítményről szól, hogy mennyit teszel, vagy az eredményről, hogy mennyit keresel. Nem arról szól, amiről a világ azt mondja, hogy szól. Nem a karrieredet viszed a mennybe. Nem az autódat vagy a házadat viszed a mennybe. De a jellemedet igenis magaddal viszed. Magadat viszed magaddal.

Isten azért tett téged a Földre 80-100 évre, hogy megtanulj szeretni. Erről szól az élet. Megtanulni Istent teljes szívedből szeretni, és megtanulni szeretni mindenki mást is.

Az élet egy hatalmas lecke a szeretetről.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit kell abbahagynod, hogy több időd legyen gyakorolni a szeretet kimutatását mások iránt?
  • Milyen módon használod ki a legtöbbet a Földön töltött idődből?
  • Miért gondolod, hogy a szeretet megtanulása a legfontosabb lecke, amit Isten szeretne, hogy megtanulj?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.25.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása