Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Higyj másokban úgy, ahogy Jézus hisz benned

2023. november 14. 03:00 - Anika Enikő

"Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, bármi áron is. Mindig hinni fogsz benne, mindig a legjobbat várod tőle, és mindig bátran készen állsz, hogy megvédd őt.” (1 Korinthus 13,7)

Jézus hisz benned. Rengeteg bizonyíték van erre a Bibliában!

Nézd meg ezeket a verseket:

„Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Máté 17,20 - NIV fordítás)

„Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Márk 9,23 - NIV fordítás)

„Ha van hitetek és nem kételkedtek, ti is megtehetitek ezeket, sőt még többet.” (Máté 21,21 - TLB fordítás)

Jézus hisz abban, hogy mindezeket meg tudod tenni, mert tudja, hogy ha bízol benne, a Lelke benned él. Azt is szeretné, ha segítenél másoknak, hogy elhiggyék ezt magukról. Pál apostol ezt a bátorítást adta: „Azt akarom, hogy segítsük egymást hitünkkel. A te hited megsegít engem, és az én hitem is megsegít téged.” (Róma 1,12 - NCV fodítás)

Nap mint nap találkozol alacsony önértékelésű emberekkel. Mindenkinek vannak bizonytalanságai. Sokaknak pedig újra és újra lejátszódik a fejükben, a valakitől régen hallott mondat: “Nem érsz nemmit.”

Hogyan fordíthatják meg az emberek azt az átkot, amit mások megpróbáltak beléjük sújkolni? Segíthetsz nekik abban, hogy elhiggyék, amit Jézus mond róluk, ahelyett, hogy elhinnék azt, amit mások mondanak róluk.

A Biblia, Pál apostol Korintusiakhoz írott első levelének 13. fejezetében, a 7. versében ezt mondja: Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, bármi áron is. Mindig hinni fogsz benne, mindig a legjobbat várod tőle, és mindig bátran készen állsz, hogy megvédd őt.” (TLB fordítás)

Isten azt akarja, hogy ezeket tedd meg. Azt akarja, hogy legyen hited az emberekben, mutasd meg nekik, hogy hiszel bennük, és így elhiggyék, hogy amit Isten mond róluk, az igaz.

Ennek egyik legjobb módja a gyülekezetben, ha egy házicsoporthoz tartozunk. Amikor nagyon nehéz heted van, és kételkedsz, levert vagy és elcsüggedsz, akkor szükséged van egy megbízható emberek csoportjára, akik hisznek benned és hisznek érted; és ugyanezt te is viszonozhatod. Jézus követői nem csak Krisztusban hisznek. Mi egymásban is hiszünk.

A hited segíthet mások hitének növekedésében, ha hiszel bennük, ahogyan Jézus is hisz benned.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen bizonytalanságok tartottak vissza attól, hogy úgy higyj magadban, ahogy Jézus hisz benned?
  • Miért fontos, hogy az emberek úgy lássák magukat, ahogyan Isten látja őket?
  • Hogyan segített a házicsoport a hiteden, amikor úgy gondoltad, hogy nincs elég hited?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.07).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása