Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lelki növekedéshez változásra van szükség

2023. december 09. 03:00 - FodorImi

hands-1838659_1920.jpg

„A Lélek gyümölcse a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önuralom.” Galata 5,22-23 (ESV)

Isten célja az életedben bekövetkező minden változással az, hogy még inkább Jézushoz hasonlóvá tegyen.

A Római levél 8. fejezet 28. vers ígérete csodálatos: „Tudjuk, hogy Isten mindent a javára cselekszik azoknak, akik szeretik Istent és akiket elhívott az ő szándéka szerint” (NLT). De ennek nincs értelme, amíg el nem olvasod a következő verset: „Mert Isten előre ismerte a népét, és kiválasztotta őket, hogy olyanok legyenek, mint a Fia” (Róma 8,29 NLT).

Isten nem csak azt akarja, hogy a családjába tartozz. Azt is akarja, hogy kialakítsd Isten gyermekének családi jellemvonásait Azt akarja, hogy lelkileg növekedj. Az érettséghez pedig a mintaképed Jézus Krisztus.

Milyen tehát Jézus? A legjobb kép Jézus jelleméről a Lélek gyümölcse a Galata levél 5. fejezet 22-23. verseiben található: „A Lélek gyümölcse a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önuralom” (ESV).

Isten ezt a fajta gyümölcsöt úgy teremti meg benned, hogy pontosan ellentétes körülményekkel teli helyzetekbe helyez, ahol lehetőséged nyílik megtanulni és gyakorolni ezeket a jellemtulajdonságokat.

Nem tanulod meg a kedvességet, ha a legkedvesebb emberek között vagy; nem tanulod meg az elégedettséget, ha mindened megvan, amire vágysz. Amikor Isten szeretni tanít, nem olyan emberek közé tesz, akiket könnyű szeretni; olyan emberek közé tesz, akik egyáltalán nem szeretetre méltók.

Bárki lehet boldog, ha minden a maga útján halad. De Isten megtanít az igazi örömre a szenvedés, a bánat és a fájdalom közepette.

Könnyű békésnek lenni, amikor nincs küzdelem az életedben. Amikor Isten békességre tanít téged, akkor megengedi, hogy káosz és konfliktus legyen az életedben, hogy megtanítson téged a békességre, amely meghaladja az értelmet.

Hogyan tanít Isten türelemre? Azáltal, hogy hosszú sorba állít a gépjármű-felügyeletnél vagy egy elhúzódó orvosi rendelésen. Bármikor, amikor várakoznod kell, Isten türelemre tanít, hogy jobban hasonlíts Jézushoz. 

A változás nem mindig könnyű, de a nagy és kicsi módokon, ahogyan növekedsz a lelki érettségben, megéri.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Szeretnél lelkileg növekedni? Hogyan tükröződik a válaszod abban, ahogyan a Lélek gyümölcseit követed?
  • Milyen módon formált Isten az utóbbi időben, hogy jobban hasonlíts Jézushoz? Hogyan látod, hogy munkálkodik benned?
  • Mit gondolsz, hogyan hallgatja meg Isten az imáidat, hogy még inkább Jézushoz hasonlóvá tegyen, még akkor is, ha ez olyan változást igényel, ami nehéz?

 

(Daily Hope by Rick Warren – 2023.12.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása