Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fel kell töltődnöd?

2023. december 12. 03:00 - Erika1832

"Ha fáradt vagy a nehéz terhek cipelésétől, jheavy-burden-basket-shoulder_1.jpgöjj hozzám, és én megnyugvást adok neked. Vegyétek az igát, amit adok nektek. Tedd a válladra, és tanulj tőlem. Én szelíd és alázatos vagyok, és nyugalmat fogtok találni. Ezt az igát könnyű elviselni, és ez a teher könnyű." (Mát 11,28-30 CEV)

Semmi sem fog változni az életedben, amíg elégedetlen nem leszel a jelenlegi helyzettel. El kell jutnod arra a pontra, amikor azt mondod: "Ez nem mehet így tovább. Elegem van. Változásra van szükség. Kezdenem kellene valamit azzal, hogy most így érzem magam."

Néha túl könnyű elviselni mindazt, amin keresztülmész, még akkor is, ha nem tetszik, egyszerűen azért, mert ismerős.

Kényelmetlen és talán még fájdalmas is — de ez nem újdonság.

Amikor végül eljutsz a kétségbeesésig, mert eleged van a körülményeidből, a döntéseidből és abból, ahogyan azok hatnak rád és másokra, azonnal Jézushoz kell fordulnod.

Mit szól ahhoz Jézus, amikor kiürültségünkkel az életünkben - üres lélekkel, üres szívvel, üres jellemmel - jövünk hozzá? Mit válaszol, amikor azt mondjuk neki, hogy nincs mit adnunk?

Nem teremt le minket, és nem ítélkezik felettünk. Nem néz le minket, és nem mondja, hogy oldjuk meg a dolgot. Pont az ellenkezőjét teszi.

Jézus azt mondja a Máté 11,28-30-ban: "Ha fáradt vagy a nehéz terhek cipelésétől, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok neked. Vegyétek az igát, amit adok nektek. Tedd a válladra, és tanulj tőlem. Én szelíd és alázatos vagyok, és nyugalmat fogtok találni. Ezt az igát könnyű elviselni, és ez a teher könnyű." (CEV fordítás).

Több mint 40 éve vagyok lelkipásztor, és több ezer emberrel beszélgettem már, és rájöttem, hogy csak három dolog van, ami miatt az emberek megváltoznak: a fájdalom, egy új fajta látásmód, és az, hogy nincs más választásuk.

A legtöbb ember nem változtat, amíg nem érzi annak kényszerűségét. Nincs áttörés, amíg nem történik meg az összeomlás! Mindannyian eljutunk arra a pontra, amikor összeomlik a büszkeségünk, az arroganciánk, az önelégültségünk, amikor rájövünk, hogy egyedül nem megy - és nem is kell, hogy menjen.

Az összeomlás mindig az áttörés ajtaja. Gyere Jézushoz, és hagyd, hogy újra betöltsön a Szentlélek erejével és az üdvösséged reménységével. Ő soha nem fog elfordulni tőled.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Az életed egy törésponthoz ért? Mit kell mondanod Jézusnak, hogy átadd magad neki és a segítségét kérd?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy gyakran csak a csapások alatt törik meg a büszkeségünk?
  • Amikor nem a Szent Szellem ereje alatt élsz, hogy néz ki az életed?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.12.05.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása