Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyengeségeiddel teszel bizonyságot a világban

2024. február 14. 03:00 - Tomes Lívia

 rusty-1457728_1920.jpg

„Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, segített az örömhír terjesztésében.” (Fil 1,12 – NLT fordítás)

A világban nem az erősségeid, hanem a gyengeségeid által teszel bizonyságot. Sok ember ezt pont fordítva gondolja: szerintük a világot az nyűgözi le, ha a keresztények sikeresek és jólétben élnek. Ez azonban nem hatja meg a világot, mert sok helyen látnak jólétet és gazdagságot maguk körül. A nem hívő emberekre inkább az gyakorol nagy hatást, amikor látják, hogyan kezelik a hívők a nehézségeket és a problémákat.

A szenvedéseid, és nem a sikereid által leszel hiteles. A hűséged, a kitartásod az, ami tiszteletet ébreszt másokban, és nem az, hogy milyen híres vagy.

Pál apostol nagyon jól tudta a fájdalmát bizonyságtételként használni. Egy római börtönben volt, amikor ezt írta: „Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt történt velem, segített az örömhír terjesztésében” (Fil 1,12 – NLT fordítás).

Pál a fájdalmát arra használta, hogy érthetővé tegye az üzenetet, amit Isten adott neki. Börtönben, láncra verve írta levelét a hívőknek, ami később az Újszövetség része lett.

Pál azt is mondta, hogy „Minden cselekedetünkben megmutatjuk, hogy Isten igaz szolgái vagyunk” (2Kor 6,4 – NLT fordítás). Ebbe beletartozik az is, ahogyan a fájdalmat, a kudarcot, a vereséget, a problémákat, a hibákat, a bűnt és az életedben történő összes rosszat kezeled.

Nincs szükség Isten erejére ahhoz, hogy jól tudjuk kezelni, ha valami jó történik az életünkben. A jót bárki könnyen tudja kezelni. Isten ereje akkor kell, amikor türelmesen ki kell tartanunk egy nehéz helyzetben.

A világ nem tudja, hogyan lehet kitartani a nehézségekben. De Krisztus követői, akik türelmesen kitartanak a különböző szenvedésekben, nehézségekben és problémákban, ezzel tanúbizonyságot tesznek Jézus örömhíréről.

A legnagyobb szolgálatod a legnagyobb fájdalmadból fakad; és az életedről szóló legerőteljesebb üzenet a legmélyebb fájdalmadból ered.

Életed minden területe, ahol fájdalmat élsz át, bizonyságtétellé válik. Hogyan használod ezeket arra, hogy segíts másoknak a reménytelenségből a Krisztusban való élet teljességéig eljutni?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért engedi meg Isten, hogy a hívőkkel rossz dolgok történjenek? Más választ tudsz adni erre a kérdésre most, miután elolvastad és végiggondoltad ezt az üzenetet?
  • Milyen fájdalmas élethelyzetben segített neked Isten ereje türelmesen kitartani?
  • Hogyan tudod elmondani a bizonyságtételed során azt, ahogy Isten segített és támogatott ebben a fájdalmas és nehéz helyzetben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024. 02. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása