Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Itt az ideje, hogy változtass gondolkodásodon

2024. február 28. 03:00 - csmsdvd

you_have_to_change_your_mind_photo.jpg

Ugyanolyan hozzáállással kell rendelkezned, mint amilyen Krisztus Jézusnak volt" (Fil 2,5 NLT fordítás).

Életed megváltoztatása új gondolkodásmódot igényel. A küzdelem, amit hibázásaid megszüntetéséért folytatsz, mindig mentális harc. Az elmédből indul ki, és az elmédben nyered meg, vagy veszíted el.

Pál apostolnak az Efezusiakhoz írt levelében a 4. fejezet 23. verse szerint: „Újuljatok meg elmétekben és lelketekben”.

Addig nem fogsz megváltozni, amíg a gondolataid és a hozzáállásod nem változik meg. Ezért fontos a napi elcsendesedés. Az az idő, amit tudatosan Isten Igéjének tanulmányozásával és a vele való - imádságon keresztül történő - beszélgetéssel töltesz lelki megújulást hoz.

Még a Szentlélek erejével együtt is, lelki fegyelemre van szükségünk ahhoz, hogy legyen erőnk változtatást végrehajtani. Meg kell ismerned Istent, hogy megtudd, mit vár és mit kíván tőled.

Tudod, mi a teológiai kifejezés arra, hogy megváltoztatod a gondolataidat? Ez a megtérés. Megtérni azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat.

A "megtérés" görög szava: metanoia. A metanoia azt jelenti, hogy megváltozik ahogyan vélekedsz: a haláltól az élethez, a bűntől a megbocsátáshoz, a bűntudatból a lelki békébe, a pokoltól a menny felé fordulsz. „Az én saját utam”-ról Isten útjára térsz. Életedben a legpozitívabb változás az lesz, amikor megbánod bűneidet, és a megbánástól eljutsz a megbocsátásig és a lelki békéig.

A hibázásaidról is meg kell tanulnod új módon gondolkodni. A hiányosságaid gyakran erősségek, amiket nem használsz megfelelően. Ilyen az újfajta gondolkozás! Valószínűleg soha nem gondoltál erre, de ez a megbánás. Ez a gondolkodásmód megváltoztatás. A hibázásaid gyakran Istentől kapott erősségek, amiket rosszul használsz.

Meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat, hogy a legtöbbet hozhasd ki az erősségeidből. Ehhez "Ugyanolyan hozzáállással kell rendelkezned, mint amilyen Krisztus Jézusnak volt!" (Filippi 2,5 NLT fordítás).

Isten azt akarja, hogy megtanulj úgy gondolkodni, mint Jézus. Hogyan tudod ezt megtenni? Ismétlem, ez egy döntés. Döntened kell Jézus mellett, és azt kérdezned: "Istenem, Jézus hogyan gondolkodna erről?". Minél inkább megtöltöd elmédet Isten Igéjével, annál könnyebben tudsz erre a kérdésre válaszolni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan nehezítik vagy segítik a hibázásaid megváltoztatását azok a dolgok, amelyekkel gondolatban foglalkozol?
  • Milyen változtatásokat fogsz ma megtenni időbeosztásodban, kapcsolataidban vagy hozzáállásodban, amelyek hatással lesznek elméd lelki megújulásodra?
  • Mit gondolsz, miért nem akarjuk megtudni, hogy Jézus mit tett volna egy adott helyzetben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása