Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változás néha csak fokozatosan következik be

2024. február 29. 03:00 - csmsdvd

 „Az Úr, aki Lélek, egyre inkább magához hasonlatossá tesz minket, ahogyan az ő dicsőséges képmására változunk” (2Kor 3,18 NLT fordítás).

Az életedben a saját akaraterődnél sokkal több erőre van szükséged. Isten erejére van szükséged!

A Lélek gyümölcsei azok a tulajdonságok, amiket Istentől akkor kapsz, amikor a Szentlélek már benned él: "szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás." (Gal 5,22-23)

Hogyan terem Isten gyümölcsöt az életedben? Nem akaraterővel. Mondogathatod: "Türelmesebb ember leszek!" De ez nem jelenti azt, hogy működni is fog!

A Szentlélek növeszti meg ezt benned. Próbálgathatod azt mondani: "Türelmesebb leszek!” vagy „Szeretetteljesebb leszek!", de ez olyan, mintha egy eukaliptuszfára narancsot kötnél, és azt mondanád ez a narancsfa. Nem így működik. A Lélek gyümölcse csak belülről jöhet, Isten Lelke által, aki benned él.

Hogyan működik a Szentlélek az életedben? A válasz az, hogy fokozatosan: "Az Úr, aki Lélek, egyre inkább magához hasonlatossá tesz minket, ahogyan az ő dicsőséges képmására változunk" (2Kor 3,18 NLT fordítás).

Amikor Isten gombát akar növeszteni, az hat órát vesz igénybe. Amikor Isten tölgyfát növeszt, az 60 évbe alatt történik meg. A kérdés a következő: te milyen életet szeretnél, olyat, mint egy gomba, vagy mint egy tölgyfa?

A fájdalmaidat, szokásaidat, és az elakadásaidat sem egyik napról a másikra gyűjtögetted össze. Azok a dolgok, amiken leginkább változtatni szeretnénk, általában évek alatt alakultak ki bennünk. Egyszer valaki odajött hozzám, és azt mondta: "Rick pásztor, szeretném, ha megoldaná a házassági problémámat!". Azt kérdeztem: "Mióta vagy házas?" Tizenöt éve. "Mióta van ez a probléma?" Tíz éve. És öt másodperc alatt akarsz megoldást? Ez nem így megy! Ezt a hagymát rétegről rétegre kell meghámoznod.

A Szentlélek azért dolgozik bennünk, hogy fokozatosan egyre inkább hozzá hasonlatossá tegyen bennünket. A jellemünk a szokásaink összessége. A mi felelősségünk az, hogy olyan új szokásokat alakítsunk ki, amik az ő munkáját tükrözi bennünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen új szokásokat szeretnél kialakítani azért, hogy a Szentlélek folyamatosan munkálkodhasson életedben és, hogy ez egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá tegyen?
  • Mit gondolsz, miért fontosak a kis lépések, amik a fejlődés és a változás felé vezetnek, legalább annyira mint a nagyok?
  • Hogyan segíthet egy kiscsoport vagy néhány közeli barát abban, hogy a helyes úton maradj, miközben változtatsz életeden?

Követni akarod Jézust?

Isten a jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül bizonyította be. A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." (János 3:16-18).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, aki beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát:

Drága Istenem!
Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és megbocsátásodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és Te feltámasztottad őt az életre. Úgy akarok bízni Jézusban mint a Megváltómban, és a mai naptól kezdve Őt akarom követni, mint Uramat. Vezesd életemet, és segíts, hogy a Te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.22.)

Ha az imént elmondott imán keresztül, most fogadtad be a szívedbe Jézust, kérlek, hogy írj nekem a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon!

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása