Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új nap, új lehetőség küldetésed beteljesítésére

2024. április 20. 03:00 - papk

 kepernyokep_2024-04-13_171818.jpg

"Az Úr ... türelmes a ti érdeketekben. Nem akarja, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt akarja, hogy mindenki megtérjen." 2 Péter 3,9 (NLT fordítás)

Isten csak tökéletlen, megtört embereket használ. Ha Isten csak tökéletes embereket használna, akkor semmi sem sikerülne, mert tökéletes emberek nem léteznek!

Ha hajlandó vagy arra, hogy Isten használjon, akkor Ő használni is fog téged. Nem számít, mit tettél a múltban, a küldetésed nem változott.

Jónás egy átlagos fickó volt, aki nem akarta azt tenni, amit Isten mondott neki. Isten mégis adott neki még egy esélyt, és végül megtette, amire elhívta. De Jónás még akkor is, amikor engedelmeskedett Istennek, rossz hozzáállással végezte a feladatát. Isten mégis felhasználta őt.

Isten egy öt szavas prédikációt adott Jónásnak: "Negyven nap múlva Ninive elpusztul". (Jónás 3,4 GNT  fordítás). Ez az egyszerű üzenet a történelem egyik legnagyobb szellemi megújulásához vezetett. Egy hatalmas város alázatosan Istenhez fordult. Ez tényleg nagyobb csoda, mint az, hogy Jónás kiszabadult a nagy hal gyomrából.

Isten arra használta ezt a tökéletlen, vonakodó prófétát, hogy hihetetlen ébredést vezessen.

Isten türelmes volt Jónással, és soha nem mondott le róla. Isten rólad sem fog lemondani.

A Biblia azt mondja:"Az Úr ... türelmes a te érdekedben. Nem akarja, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt akarja, hogy mindenki megtérjen" (2Péter 3,9 NLT fordítás).

Ha holnap reggel felébredsz, az azt jelenti, hogy Isten még egy napot ad neked - egy újabb lehetőséget -, hogy beteljesítsd a küldetésedet.

Számíts arra, hogy Isten használni fog téged. És használni is fog.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolj az életedben olyan konkrét alkalmakra, amikor kételkedtél abban, hogy Isten tud-e használni téged. Miért kételkedtél?
  • Miért olyan nehéz elhinni, hogy Isten használhat minket, miután elszúrtuk?
  • Mivel Isten türelmes volt veled, milyen módon lehetnél türelmesebb másokkal?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.13.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezek a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a "Rövidítések - angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása