Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem teszel meg mindent?

2024. május 08. 03:00 - R.K.A.

2024_05_01_kep.jpg„Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy növeld a hitedet.” 

2 Péter 1,5 (CEV fordítás)

Hyman Rickover admirális az amerikai nukleáris haditengerészet atyja volt. Egyszer beszélgetett egy, a tengerészeti akadémián végzett emberrel, és feltette neki ezt az igen egyenes kérdést: „Az iskolában és egész életében mindig megtett mindent, ami öntől tellett?”. A fiatalember azt akarta mondani, hogy „igen”, de aztán rájött, hogy ez nem lenne igaz. „Nem”, mondta, „nem mindig tettem meg mindent”. Rickover admirális szúrós szemmel nézett rá, és azt kérdezte: „Miért nem?”.

Miért nem? A kérdés beleégett a fiatalember szívébe, és élete fordulópontjává vált. Az a fiatal kadét, Jimmy Carter lett az Egyesült Államok 39. elnöke, és könyvet írt Miért nem teszünk meg mindent? címmel.

Ha minden tőled telhetőt meg akarsz tenni Istenért, három dolgot kell tenned, amit minden katona ismer.

1. Meg kell határoznod, hogy mi az, amiért meghalnál.

A katonák tudják, hogy vannak dolgok, amelyek értékesebbek a saját életüknél. Még Jézus is beszélt erről: „A legnagyobb szeretet abban mutatkozik meg, ha valaki életét adja barátaiért” (János 15,13 TLB fordítás). A szeretet nem azzal mérhető, amit az emberek mondanak, hanem azzal, hogy hajlandóak-e valamiért feláldozni mindenüket.

2. Fel kell áldoznod a saját kényelmedet.

A katonák állandóan ezt teszik. Szélsőséges körülmények között szolgálnak, és nem sok pénzt keresnek. Sok mindenről le kell mondaniuk.

Nem attól leszel Isten nagyszerű embere vagy asszonya, hogy azt teszed, ami könnyű vagy kényelmes. Hanem attól, hogy elkötelezed magad valami nálad nagyobb dolog iránt, és hajlandó vagy áldozatot hozni érte. Minél nagyobb áldozatot hozol, annál inkább fejlődik a jellemed. „Tarts ki velem együtt a szenvedésben, mint Jézus Krisztus jó katonája” (2Timóteus 2,3 NLT fordítás).

3. Ki kell iktatnod a zavaró tényezőket.

„Egy katona sem keveredik polgári ügyekbe, hanem inkább igyekszik a parancsnoka kedvében járni” (2 Timóteus 2,4). A katonák tudják, hogy semmi sem terelheti el a figyelmüket, ha készen akarnak állni arra, hogy engedelmeskedjenek a vezetőjük parancsának.

Ha a tőled telhető lehető legjobbá akarsz válni, el kell kezdened több időt, pénzt és energiát fordítani olyan dolgokra, amelyek örökké tartanak, és kevesebb időt, pénzt és energiát áldozni olyan dolgokra, amelyek nem igazán számítanak.

Ha a legjobbat akarod adni Istennek, miért ne kezdhetnéd ezzel a három lépéssel?

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért vagy hajlandó meghalni? Lehet, hogy nehéz végiggondolni ezt a kérdést, de miért fontos feltenni?
  • Milyen dolgokról mondhatsz le azért, hogy több időd maradjon az életben fontos dolgokra?
  • Lehetnek-e jó dolgok azok a zavaró tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy Istenre összpontosíts? Említs példákat.

 

Milyen döntést hozol Jézussal kapcsolatban?

Isten bebizonyította jóságát a Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3,16 CSB fordítás).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni, mint Uramat. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.01.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása