Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeress másokat azáltal, hogy érzelmileg feltöltődsz

2010. augusztus 09. 18:04 - Lenard J

A szeretet mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.( I Kor. 13,7-8.)

Nem szeretheted az embereket, úgy, ahogy Isten szeret, anélkül, hogy ne lenne meg Isten ereje az életedben, hiszen az emberi szeretet véges.

Ha úgy érzed, semmi sem éri meg a plusz befektetést, vagy ha az életed haszontalannak és hiábavalónak tűnik, vagy, ha Istent okolod a problémáidért a következőt hajtogatva: "miért engedted Istenem, hogy ez vagy az megtörténjen velem?" Mindezek intő jelek, arra, hogy lelkileg kiégétél.

Az I.Timóteus 4:8 egyik fordítása (Phillips ford.) arra int, hogy "Szánj időt, és vedd a fáradságot, hogy lelkileg karban tartsd magad." Hogyan maradsz lelkileg fitt, hogy szeretni tudd az embereket? Csak is úgy, ha szokássá válik az életedben, hogy időről-időre lelkileg megújulsz.

Napi csendes idő Istennel- "Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra." (2.Kor 4.16.) Külsőleg, a testünk megromlik, de belülről, lelkileg-szellemileg megújulhatunk minden nap, azáltal, hogy időt töltünk Istennel.

Nem tudom, hogy mi segíthetne az életeden jobban, mint az, ha napi rendszerességgel időt töltesz Istennel. Kezdj napi tízperccel. Találj egy olyan helyet, ahol magad lehetsz- lehet ez az autóban, a hálószobában, a nappaliban, a kertben, vagy éppen az irodában. Válassz egy könyvet a Bibliából, s olvass naponta egy-egy fejezetet. Olvass el egy részt, elmélkedj azon, mit is olvastál, majd készíts jegyzetet. Ennek a szokásnak a rendszeressé tételével megváltozhat az életed, és naponta megújulhatsz a lelkedben.

Házi csoport- egy keresztény házi csoport nélkül egy árva. Szükséged van a házi csoportra. "Buzdítsátok egymást minden egyes napon." (Zsidók 3:13.) Szükséged van arra, hogy legalább hetente találkozz lelki testvérekkel, akikkel megoszthatjátok a problémáitokat, elmondhatjátok, egymásnak a szükségeiteket, ahol törődtök és imádkoztok egymásért.

Dicsőítés- Isten magasztalása és dicsőítése megújít és megfiatalít. Zsoltárok 59:17 azt mondja "Én pedig hatalmadról énekelek, magasztalom minden reggel hűségedet. Mert erős váram vagy, menedékem, mikor bajba jutok." Szükséged van arra az érzelmi kiengedésre és feltöltődésre, ami az éneklésből árad. Tegyél be egy keresztény kazettát vagy CD-t, énekelj vele, és figyeld meg, hogyan gyógyítja Isten mindeközben a lelkedet.    


Rick Warren, Daily Hope 2010. augusztus 2.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása