Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj, és élj hálával teli szívvel!

2010. november 28. 00:10 - Lenard J

"Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást (nagylelkűséget, bőkezű adakozást -szerk.) szül az Isten iránt általunk. (II. Kor. 9:11)

Micsoda ígéret! Isten meggazdagít mindenben, azért, hogy mi is nagylelkűek lehessünk, ami pedig Isten iránti hálaadást vált ki másokban is.

Isten nem azért áld meg gazdagon, hogy kapzsi és mohó módon viselkedj; Isten azért áld meg, hogy nagylelkűen és bőkezűen adj az Ő áldásaiból másoknak. Amikor te másoknak adsz, Isten visszaadja azt számodra, hogy aztán még többet adhass. Isten tehát egyre többet és többet ad, hogy te is egyre többet és többed adhass. Isten nem felhalmozás céljából adja az áldásait. Amikor kiengeded a kezedből, amid éppen van, akkor szabad lesz a kezed, hogy nagyobb áldásokat fogadhass el Tőle.

Ahogy korábban is említettem, a te hozzáállásodtól függ, hogy Isten mit és mennyit ad neked. Éppen ezért fontos, hogy hálával teli szívvel élj. A Biblia azt mondja: "Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt." (II. Kor 9:12.)

Amikor adsz, szolgálsz. Szolgálni és adni valójában ugyanazt jelenti, csak különböző megnyilvánulásai a szeretetnek. Nem szerehetsz anélkül, hogy ne adnál vagy ne szolgálnál. A legjobb mindeközben pedig az, hogy a szolgálatod Istennek szóló hálaadáshoz vezet.


Csendesedj el egy percre, és imában fejezd ki Istennek a háládat!

 

(Rick Warren, Daily Hope, 2010. november 21.)

Szólj hozzá!

Higgy abban, hogy Isten megsokasítja vetőmagjaidat

2010. november 27. 02:00 - BManka

"Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (2Kor.9:8)

Ha Istennek tetsző módon cselekszel, bőkezűen adakozol, és mögötte helyes motiváció áll, akkor Isten be fogja tölteni a szükségleteidet.
 
Nézd csak meg mai igeversünket! Vedd észre, hányszor szerepel benne a "minden" szó. Utánanéztem a "minden" szó görög jelentésének, és ezt találtam: a "minden" szó azt jelenti, hogy "minden". Ez egy általános kijelentés. Isten azt mondja ebben a versben, hogy Ő gondoskodik minden szükséged betöltéséről, ha bízol Benne.
 
A kérdés csak az, hogy mennyire akarod Isten áldását az életedben? Minden téren bízol Benne, és úgy döntesz, hogy követed parancsolatait bármi áron?
 
Ha Isten szerinti életet élsz, ha Istennek tetsző módon adakozol, akkor számíthatsz rá, hogy Isten megsokasítja vetőmagodat. "Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." (2 Kor.9:10)
 
Hinned kell abban, hogy Isten megsokasítja vetőmagjaidat. Az adakozás nem egy adósság, amivel tartozol, hanem egy mag, amit elvetsz. És ha elengeded azt, amit Isten már a kezedbe adott (mert Ő már neked adta), akkor Isten sokkal többel fogja majd azt pótolni. 
 
A Szentírásban ötször olvashatjuk, amint Jézus azt parancsolja, hogy ne a földön gyujtsünk magunknak kincseket, hanem a mennyben. És hogy ezt hogy teheted meg? Adakozással és magok elvetésével.
 
 
(Daily Hope by Rich Warren, 2010. november 20.)

 

Szólj hozzá!

Neked mi az okod az adakozásra?

2010. november 26. 03:00 - FHanna

"Isten nem a pénzedet akarja, hanem a szívedet. Azt akarja, hogy eldöntsd, mikor és, hogyan fogsz adni."

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. (2 Kor. 9:7)

A Biblia azt mondja, sok oka van az adakozásnak, és a nagylelkűségnek, de Isten soha nem kényszerítene rá, hogy adakozz. Ahogy a mai igeversben olvassuk: "Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből"

Ha valaha is úgy érzed, hogy valaki kényszerít arra, hogy adakozz - a gyülekezetben, otthon, valaki a TV-ből vagy bárhol máshol - ne tedd! Nyugodtan hivatkozz rám, és mondd azt, hogy "Rick Warren pásztor azt mondta nekem, hogy ne adakozzak mert a Bibliában azt olvassuk, hogy ne adjunk kedvetlenül vagy kényszerűségből".

Isten nem a pénzedet akarja, neki a szíved kell. Ő azt akarja, hogy te döntsd el, mikor és, hogyan adsz.

Tehát hogy döntesz? Adakozhatsz észérvek alapján vagy szívből.
- Észérvek alapján adni azt jelenti, hogy arra alapozva adakozol, hogy mit engedhetsz meg magadnak. De elmondom neked, Isten nem áldja meg az ilyen adakozást.
- Szívből adni pedig egy hitbeli lépés. Meg kell kérdezned: "Istenem, tőled akarok függeni, nem magamtól. Mit szeretnél, hogy adjak? Mi próbálja meg a hitem és kényszerít rá, hogy még jobban bízzak benned?"

A komfortzónádat túllépve adakozni. Ez az a fajta adakozás, ami Isten előtt kedves.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.11.19.)

Szólj hozzá!

Az adakozás lelki befektetés és nem pedig kiadás

2010. november 25. 00:05 - jletti

"Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat." 2Kor.9,6

Isten gyakran összehasonlítja az adakozást magok elvetésével. Ha egy gazdához hasonlóan kimész a földekre és elvetsz magokat, később begyűjtheted annak termését. Ha csak néhány magot vetsz el, csak néhány szál termést hoz az elvetett mag. Ha egyáltalán nem vetsz el semmit, nem terem meg semmi.

Egy gazda sem tartja a magok elvetését kiadásnak, sőt inkább befektetésként tekint arra. Tudja, hogy ha nem vásárol magot, nem lesz gazdasága sem.

Amikor egy farmer elülteti a magokat, bizakodik és reménykedik, hogy az meghozza termését. Van hite, mert egy kukoricaszemet beletesz a földbe és azt várja, hogy egy  egész kukoricaszár növekedjen belőle, tele több maggal mint amennyit ő elültetett. Várja a betakarítást, mert tudja, hogy az áldás lesz számára.

Van három dolog, amit a Biblia mond a magvetésről és az aratásról:

   1. Ki mint vet, úgy arat. Ha kritikát vetsz, az emberek kritizálni fognak téged. Ha pletykát vetsz, az emberek pletykálni fognak rólad. Bármit is fogsz elvetni az életben, azt fogod majd aratni. Ezt vedd figyelembe.

A jó hír az, hogy ennek a pozitív oldala is igaz. Adj az Úrnak, és figyeld meg hogyan árasztja ki az áldásait másokra és rajtuk keresztül rád is.
 
   2. Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit elvetettél. Egy gazda, amikor elvet egy kukoricaszemet a földjébe, tudja, hogy a kukoricaszem helyett egy teljes kukoricaszár növekszik fel, nyolc-kilenc kukoricacsővel,azokon pedig egyenként 100-200 kukoricaszem.

   3. Mindig más évszakban fogsz aratni, mint amelyben vetettél. Egyik évszakban vetsz, a hasznot pedig egy másikban aratod le. Ma, ha elültethetsz egy magot, és holnap kiásod, semmi különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha hagyod, hogy gyökeret eresszen, lassan növekedni fog és termést fog hozni. Ez Isten gazdaságában az az időszak, amikor megpróbáltatik a hited.

Mekkora aratást szeretnél látni az életedben? Ez csak rajtad áll. Az Úr azt mondja: "Legyen néktek a ti hitetek szerint" Mt.9, 29

Szólj hozzá!

Nagylelkű életet élni

2010. november 24. 00:01 - BrightGirl

„Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az ÚR minden munkádat és minden szerzeményedet.” 5 Móz 15:10

Isten nagylelkű Isten. Mindenünk azért van, mert Ő adta nekünk ajándékba. Isten nagylelkűségéből származik mindenünk.

Isten azt szeretné, ha követnénk a jó példát. Szeretné, ha létjogosultságot kapna életünkben a nagylelkűség. Akkor sajátíthatjuk el ezt az ajándékot, ha megtanulunk adni, nemcsak kapni. A minket körülvevő kultúrában minden önközpontú. Arra bátorít, hogy szerezz meg mindent.


Isten azonban nem így gondolkodik. Az angol Message bibliafordítás érhetőbbé teszi a fenti igeverset a mai kornak is: „Adj szabadon és gondolkozás nélkül. Ne legyen a szíved kapzsi. Az adakozáshoz való jó hozzáállásod Isten áldását hozza az életedre mindabban, amit teszel, munkálkodsz, és amibe belefogsz.” (a fordító)

Lelkipásztorként törődök Veled és azt szeretném, ha Isten áldása teljessé lenne az életedben és mindazon, amibe belekezdesz. Szeretném, ha Isten áldása kiáradna az életedre. A Biblia azt tanítja, hogy ez viszont csak úgy lehetséges, ha megtanulunk nagylelkűek lenni.


Fontos megjegyezni, hogy nem azért adunk, hogy áldást kapjunk cserébe. Azért adunk, hogy mások számára áldássá válhassunk. Érezzük a különbséget?

Rossz indok csak azért adni, mert elvárunk valamit viszonzásul. Azért adok, hogy áldás lehessek, nem azért, hogy áldást nyerjek. Ha azonban egyre többet adok, Isten gondoskodik arról, hogy én se maradjak áldás nélkül. 

A Biblia tele van a nagylelkűségre vonatkozó ígéretekkel. Isten azt mondja, ha bízunk be és kegyesen adunk, meg fogja áldani a vagyonunkat, egészségünket, családunkat, pályafutásunkat, időnket, múltunkat, jelenünket és a jövőnket.

Micsoda csodás lehetőség lelki örökségünk megteremtésére!
 

(Daily Hope by Rich Warren, 2010. október 17.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása