Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csendesség győzelmet hoz

2011. február 06. 03:05 - Lenard J


"...tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." Máté 6:13.

 

"Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat."

 

Az elmúlt napokon a Miatyánk szövegét vizsgálva megláttuk, hogyan lehet áldásos a csendességünk. Ma az utolsó mondathoz érve a győzelemről fogunk szólni. Szeretem ezt a részt, jó érzés úgy zárni imáinkat, ha az egy igenlő, pozitív gondolatot hordoz magában. A Miatyánk pedig a következő kijelentéssel zárul: "tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
Fontos, hogy a csendességedet úgy zárd, hogy hálát adj Istennek az Ő végső győzelméért. Szánj egy percet arra, hogy elmondd neki a következőt: "Istenem, nem számít mi fog történni velem a mai napon, de én ezt a napot Veled kezdem el. Nem tudom, hogy mit tartogat számomra ez a nap. Azonban nem számít, hogy milyen, jó vagy rossz történik velem, végső soron győzedelmeskedem - Veled, hiszen senki sem veheti el a Tőled kapott üdvösségemet."
 

Szeretek arra gondolni, hogy egy napon nem lesz többé fájdalom az életemben. Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat. Isten egy nap mindezeket eltörli és a mennybe megyünk -ezt senki sem veheti el tőlünk. "...tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra." (II.Tim 1.12) Isten megőríz engem. Ez jó hír, és ezzel a jó hírrel érdemes befejeznünk a csendességünket.

Rick Warren Daily Hope 2011. január 30.

Szólj hozzá!

Védelem és csendesség

2011. február 05. 01:00 - BManka

"...és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." (Mt.6:13)

Sokan jól kezdenek hozzá a fogadalmaikhoz vagy változtatásokhoz életükben, de azok még sem végződnek jól.
A kulcs, hogy kitarts bármely olyan terv mellett, amely javítana életeden, az, hogy beillesztesz a csendességedbe egy imát -a védelemért.

Ez azt jelenti, hogy megkéred Istent, segítsen életed azon területein, ahol küzdelmeid vannak. Például, ha adósságod van, és szeretnél kijönni belőle, tedd fel a kérdést: "Miért adósodtam el?". Lehet, hogy olyas valamit vettél, amire nincs is szükséged, olyan pénzből, amivel nem is rendelkezel. Ez kísértés.

Amint kitűzöl egy célt az életedben, a Sátán kísérteni fog, hogy nehogy elérd azt a célt. Erre számíthatsz! Épp ezért ezt kell mondanod: "Uram, szükségem van a segítségedre. Ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól." Ez az ima a védelemért.

Kérj Istentől erőt, hogy elérd a céljaid. Ezt napi szinten kérd tőle. Vezess egy listát a célokról, amelyeket el szeretnél érni, majd minden nap vedd elő ezt a listát, és mondj valami ilyesmit: "Uram, lehetetlen, hogy elérjem ezt a célt, hacsak nem segítesz nekem. A Sátán megkísért majd, hogy feladjam, vagy válasszam a könnyebbik utat. Szükségem van Rád, hogy segíts felülkerekedni a kísértéseken."

Íme két igevers, amiket jó, ha észben tartasz: 

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil.4:13) -Amikor Krisztus benned él, bármihez lesz erőd.

"Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni." (1Kor.10:13)

Tehát ha azt mondod: "keresztény vagyok, de nem tudok megállni", akkor hazudsz, mert Isten ezt mondja: "Én elkészítem a kiutat." Nincs mentséged. Nem kerestél megoldást, nem is akartál kiutat találni.

De Isten azt ígéri, hogy mindig elkészíti számodra a kiutat. Kérd Tőle minden nap ezt a védelmet!

 

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.01.29.)

3 komment
Címkék: ima csendesség

A csendesség része a megbocsátás

2011. február 04. 03:00 - FHanna

"És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek." (Mt. 6:12)

"Ha megbántalak, bűntudatom lesz. Ha te bántasz meg, megsértődök. De mindkét dolgot megoldja a megbocsátás."

Nem jutsz valami messzire az életben, ha nem rendezed a kapcsolataidat, amik nincsenek rendben. A negyedik lépés a csendességünkhöz a megbocsátás. A megbocsátás imája így hangzik: "Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek."

Egy megtört világban élünk és egyikőnk sem tökéletes. Valójában mind önzőek vagyunk. Én többet gondolok magamra, mint rád. Te többet gondolsz magadra, mint rám. Tehát előbb-utóbb megbántjuk egymást. Néha akaratlanul, néha direkt.

Ha megbántalak, bűntudatom lesz. Ha te bántasz meg, megsértődök. De mindkét dologra megoldás a megbocsátás. A megbocsátás imája az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a bűntudat és a neheztelés okozta érzelmi szeméttől.

Soha nem éred el a kitűzött céljaidat, ha fölös terheket cipelsz a bűntudat és a neheztelés miatt, mivel azok lelassítanak. Isten ezt nem akarja. Azt akarja, hogy könyörögj bocsánatért, mikor megbántasz másokat és bocsáss meg azoknak, akik megbántottak téged, hogy szabadon továbbléphess.

Tegyük fel, hogy megszabadultál a bűntudattól, de még mindig neheztelsz valamiért; elfogadod Isten megbocsátását, de te nem bocsátasz meg másnak. Így még mindig csak fél sebességgel haladsz, mert hordozod magaddal a neheztelést.

Más részről, tegyük fel, hogy elengeded a neheztelést és megbocsátasz másoknak, de nem bocsátasz meg magadnak. Akkor még mindig hordozod a bűntudat terhét, ami visszatart, hogy elérd a céljaidat. Mindkettőt el kell engedned.

Hogy teheted ezt meg? Minden nap át kell adnod Istennek a bűntudatodat és a neheztelésedet, mert minden nap újabb bántások, fájdalmak érhetnek. Aztán fogadd el Isten bocsánatát és engedd szabadon a neheztelést, amit tartogatsz azok felé, akik megbántottak. Ahogy a Jakab 3:18 írja, "Az igazság gyümölcse békességben vettetik el azoknak, akik békességet teremtenek."

Minden nap, vagy a konfliktus, vagy a béke magjait ülteted. Ha békességet teremtesz, akkor az igazság és jóság gyümölcseit aratod majd le, ami azt jelenti, hogy eléred a céljaidat, mert Isten megáldja az életed.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.01.28.)

Szólj hozzá!

A csendesség bizalmat igényel

2011. február 03. 00:30 - jletti

"...mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;"Mt.6,11.

A bizalomra alapozott imádkozás a harmadik dolog, amit meg kell tennünk, ha csöndességet tartunk. Amikor ezt teszed, a stressz feloldódik benned, mivel a bizalmi ima az aggodalom egyetlen és legjobb ellenszere.

Ne félj elmondani Istennek, hogy azt várod tőle, hogy betöltse minden szükségletedet. Szeretem, ha a gyermekeim, és ma már az unokáim is megbíznak bennem. Isten szereti, ha az ő gyermekei megbíznak benne

Akkor mutatjuk meg a bizalmunkat Istenben, amikor azt mondjuk Neki: "Uram, annyi tennivalóm van ma. Lehetetlen teljesíteni őket. Nem tudom mindegyiket elvégezni, ezért kérlek, segíts hogy tudjam, mi az, ami valóban fontos és mi nem. Segíts, hogy ne aggódjak amiatt, hogy nem végeztem el a kevésbé fontos feladataimat. Segíts, hogy arra figyeljek, ami valóban fontos. Szükségem van ma az erődre, hogy azt tegyem, amit tennem kell. Tőled függök anyagilag, fizikailag és érzelmileg is, szükségem van rá, Uram, hogy ma segíts nekem."

Tehát Jézus nem azt mondta, hogy "minden havi kenyerünket add meg nekünk", vagy "minden heti kenyerünket". Ő azt mondta: "mindennapi kenyerünket", mert meg kell tanulnunk huszonnégy-óránként Istentől függni. Ő nem arra  a pontra akar elvezetni téged, hogy teljes mértékben egy egész évre előre bízz benne, hanem, hogy egyszerre csak egy napig. Ő elegendő kegyelmet, erőt és energiát ad neked a mai napra.

A legjobban ez a Filippi 4,19.-ben van megírva: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.jan.27)

Szólj hozzá!

A csendesség átadással jár

2011. február 02. 05:00 - DUSI

 „jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is” (Mt 6:10)

 

Amikor Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy így imádkozzanak „jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is”, tulajdonképpen arra hívta őket, hogy imájukban adják át magukat, ajánlják fel életüket, hogy azt Isten az Ő céljaira használhassa.

Ez a második lépés a gyümölcsöző csendesség felé, és egyben a lelki egészség kulcsa is. Mit értek ez alatt? Akkor lesz sikeres az életed, ha többé nem Istent akarod bevonni a saját terveidbe, hanem azt kéred, hogy Ő vonjon be téged az Ő terveibe. Ne úgy imádkozz, hogy „Istenem, fantasztikus terveim vannak, és olyan jó lenne, ha jönnél és megáldanád ezeket.” Sikert azzal érsz el, ha így imádkozol „Istenem, vonj be engem a terveidbe, mert tudom, hogy Te soha nem buksz el.”

Ebben áll az ima értéke „jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod”. Alárendeled magad Isten akaratának. Azt mondod, „Istenem, én a te napirended szerint akarok haladni és fel akarom ajánlani az életemet a mai napon is, hogy használd azt a te céljaidra. Felajánlom a kezemet, a fejemet, a szívemet, a szemeimet – bárhogy is akarsz engem használni – a számat, a lábamat, a testemet.”

Én a magam részéről minden napot úgy kezdek, hogy a csendességemben átadom magam Istennek. Mert ha ez megvan, utána bármivel képes vagyok szembenézni, hiszen tudom, hogy Isten oldalán állok. És ha Isten oldalán állok, tippelj, hogy ki az én védelmezőm? Találd ki, ki fog értem kiállni?

A Biblia így mondja „De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Mt 6:33)

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 26.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása