Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csendesség győzelmet hoz

2011. február 06. 03:05 - Lenard J


"...tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." Máté 6:13.

 

"Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat."

 

Az elmúlt napokon a Miatyánk szövegét vizsgálva megláttuk, hogyan lehet áldásos a csendességünk. Ma az utolsó mondathoz érve a győzelemről fogunk szólni. Szeretem ezt a részt, jó érzés úgy zárni imáinkat, ha az egy igenlő, pozitív gondolatot hordoz magában. A Miatyánk pedig a következő kijelentéssel zárul: "tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
Fontos, hogy a csendességedet úgy zárd, hogy hálát adj Istennek az Ő végső győzelméért. Szánj egy percet arra, hogy elmondd neki a következőt: "Istenem, nem számít mi fog történni velem a mai napon, de én ezt a napot Veled kezdem el. Nem tudom, hogy mit tartogat számomra ez a nap. Azonban nem számít, hogy milyen, jó vagy rossz történik velem, végső soron győzedelmeskedem - Veled, hiszen senki sem veheti el a Tőled kapott üdvösségemet."
 

Szeretek arra gondolni, hogy egy napon nem lesz többé fájdalom az életemben. Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat. Isten egy nap mindezeket eltörli és a mennybe megyünk -ezt senki sem veheti el tőlünk. "...tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra." (II.Tim 1.12) Isten megőríz engem. Ez jó hír, és ezzel a jó hírrel érdemes befejeznünk a csendességünket.

Rick Warren Daily Hope 2011. január 30.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása