Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hasonlítsd magad máshoz

2012. április 25. 03:00 - sema22

"Minden ember pedig az ő maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve." (Gal. 6:4)

 

Az az igazság, hogy az ember nem lehet boldog és irigy egyszerre. Sőt, valójában az életünk boldogságának az a legnagyobb titka, hogy megtanuljuk kiiktatni az irigységet.

Fájdalmas lehet elismerni, hogy szenvedsz az irigységtől, de ez az első lépés afelé, hogy megváltozzon az értékrended, és egy érettebb lelki életed legyen.

Isten azt mondja, hogy az irigységet úgy lehet megváltoztatni, hogy a nézőpontunkat megváltoztatjuk. Míg mondjuk nem fogod tudni tökéletesen megváltoztatni azokat az érzéseket, amelyek irigységet váltanak ki belőled, azon igenis tudsz változtatni, hogy a dolgokra hogyan tekintesz, és ez kiűzheti az irigységet az életedből.

Nézőpontod megváltoztatásához az első lépés az, hogy nem hasonlítod többé magad másokhoz. A Biblia azt mondja, hogy a megelégedés abból fakad, hogy legjobbat hozod ki magadból, nem pedig abból, hogy magadat hasonlítod másokhoz.  "Minden ember pedig az ő maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve." (Gal. 6:4)

Tarts egy irigység-önvizsgálatot. Vajon összehasonlítod az életed, az otthonodat, a férjedet, a gyerekeidet - vagy akár a füvet az udvarodon máséval? Ez a vizsgálat rávilágíthat majd néhány meglepő dologra, és megmutathatja neked, hogy sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint hogy magadat, vagy amid van, másokhoz hasonlítsd. 

Ha arra törekszel, hogy az légy, akinek Isten teremtett, akkor igazi értelmet, célt, beteljesedést, és megelégedést fogsz találni. Nem figyelhetsz a saját céljaidra, ha másokat figyelgetsz.

Beszéljünk róla

Milyen meglepetést okozott az irigység-önvizsgálatod?

Hogyan kell a nézőpontodat megváltoztatni, hogy nem érezz irigységet mások iránt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.04.18)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása