Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy bizonyos, Isten ereje benned van!

2012. október 04. 03:00 - FodorImi

„Káléb csitította a Mózessel szembeforduló népet, és ezt mondta: Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele.” (4Mózes 13:30)

ican_-_philippians_4-13.jpg
Isten azt akarja, légy bizonyos az igazságban: általa minden lehetséges. Amire figyelsz, amire fókuszálsz, az meghatározza a viselkedésed, és hatással van a hitedre.

Amikor az izraeliták először megközelítették Kánaán határát, Mózes kémeket küldött az Ígéret Földjére, hogy felmérjék a helyzetet. Tíz kém olyan jelentéssel tért vissza, mely a föld óriásaira fókuszált, a magas és erős férfiak megfélemlítették a kémeket, akik úgy érezték, lehetetlen győzniük.

Két kém azonban Isten ígéretét tartotta figyelme középpontjában, hogy Isten az izraelitáknak adja ezt a földet. Az egyik kém, Káléb csendesítette őket: „Fel kellene mennünk, hogy birtokba vegyük azt a földet, mert egészen bizonyos, hogy meg tudjuk tenni.” (4Mózes 13:30 – NIV fordítás)

Káléb Isten hatalmára fókuszált, nem pedig az előtte levő óriásokra. Manapság sok óriást láthatsz, melyek kihívást jelentenek a hitednek: az idő, az energia, a pénzügyek, az erőforrások, a félelem és a hitetlenség óriásai.

Isten azt akarja, légy biztos benne, hogy ő beléd tölti az erejét, ezért bármit meg tudsz tenni, hogy legyőzd ezeket az óriásokat. Isten azt mondja, birtokba tudsz venni egy bővölködő életet, mert ő veled van.

Látva amint Isten keze félresöpri életedben a személyes óriásokat, még bizonyosabb leszel, hogy bármit megtehetsz általa, aki megerősít téged. „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Beszéljünk róla:

  • Milyen óriásokkal nézel szembe ma, amelyek túl nagynak tűnnek ahhoz, hogy kezelni tudd? Vajon ezek Isten számára is túl nagyok?
  • A nap folyamán ott tartod-e fókuszod Isten Igéjén, amit reggel tanulmányoztál? Mit kellene tenned, hogy ez egész nap bizonyosságot adjon Isten erejében?

(Daily Hope by Jon Walker – 2012.09.27 )

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása