Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bölcs időt tölt Istennel

2013. január 24. 03:00 - rorsy

"Az Úr az, aki bölcsességet ad; Tőle jön az ismeret és értelem." (Péld 2,6 TEV ford.)

COR-Website_pic_Listen-1.jpg

Azt mondod: "Meg akarok bízni Istenben, de nem hallom Őt." Ahhoz, hogy meghallhasd Istent, közel kell lenned hozzá. Nem fogod meghallani a hangját, ha az elmédben ezerféle más dolog zakatol. Egyedül kell maradnod Istennel, és csendben kell lenned!

A Biblia azt mondja: "Csendesedjetek el és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten." (Zsolt 46, 10) Ez azt jelenti, hogy ülj le és maradj csendben! Ezáltal fogod hallani Istent, és így kerülsz közel hozzá. Ülj le egyedül, csendben, a Bibliáddal, és mondd ezt: "Istenem, mit akarsz nekem mondani?" Olvasd Isten Igéjét, és beszélgess Vele mindenről, ami foglalkoztat.

Imádkozz így: "Istenem, Rád akarok figyelni és nem a kételkedés hangjaira. Hallani szeretnélek Téged, és ígérem, miután meghallottam a szavad, engedelmeskedem. Szeretnék egy lenni azok közül, akiket használni tudsz és megáldasz a következő 10 évben. Azt szeretném, hogy ez határozza meg mind a magam, mind a családom életét a következő évtizedben."

Beszéljetek róla:
- Milyen dolgokat kell megváltoztatnod ahhoz, hogy Istennel a csendben találkozhass, és közelebb kerülhess hozzá?
- Hallod rendszeresen az Úr szavát? Hogy reagálsz általában a hangjára és arra, amit kér tőled?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 16.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása