Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Várd Isten válaszát az imáidra!

2013. július 27. 03:00 - FodorImi

„Ha tudni akarjátok, hogy Isten valójában mit akar, hogy tegyetek, akkor kérdezzétek meg tőle… de ha nem hittel kéritek, ne várjátok, hogy az ÚR bármi határozott választ ad nektek.”
(Jakab 1:5-6 – LB fordítás)

Isten irányítani akar téged az életben, ehhez azonban két dolog szükséges. A megfelelő személyt, Istent kell kérned, és a megfelelő hozzáállással – hittel, választ várva – kell kérned.

Megtörtént már, hogy kértél valamit Istentől, és nem vártad, hogy megkapod? Nos, ezért nem kaptad meg. Isten a hit által végzi a munkáját az életünkben. Olyan sokszor mondjuk: „Istenem, kérlek, vezess engem!” Aztán már megyünk is tovább, nem is várjuk meg, hogy vezetést, útmutatást kapjunk. Azonnal cselekszünk. „Istenem, adj bölcsességet, segíts helyesen döntenem.” De valójában nem várjuk, hogy Isten megtegye. Azt gondoljuk, minden csak rajtunk múlik.

A Jakab 1:5-6 ezt mondja: „Ha tudni akarjátok, hogy Isten valójában mit akar, hogy tegyetek, akkor kérdezzétek meg tőle… de ha nem hittel kéritek, ne várjátok, hogy az ÚR bármi határozott választ ad nektek.” (LB fordítás)

Isten megígérte, hogy ad bölcsességet, ha kérjük. A bölcsesség az, hogy az életet Isten nézőpontjából nézzük. A bölcsesség az a képesség, hogy döntéseinket oly módon hozzuk, ahogyan Isten hozza a döntéseit.

Gondolkozz csak el azon, hogy Isten sosem hoz rossz döntést és sosem hibázik. Ő azt mondja, ha bízunk benne és figyelünk rá, ő vezetni fog minket. De hittel kell kérnünk.

Beszéljünk róla:

  • Mikor kaptál választ Istentől egy konkrét imádra?
  • Írd fel egy füzetbe az imakéréseidet, és figyeld meg, hogyan válaszolja meg Isten az imáidat.


(Daily Hope by Rick Warren – 2013. 07. 20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása